Pimmédia

A felvétel 1994-ben, a Katona József Színház Kamrájában készült, amikor Kertész Imre Az Író Színháza című sorozat egyik szerzőjeként három estén keresztül (november 24., 25. és 27.) olvasta fel regényét.

Köszönjük a Katona József Színház hozzájárulását.

 

Az író további művei a Pimmédián...

Tovább az író adatlapjára...

A fénykép 1989. október 23-án a köztársaság kikiáltásának napján készült a Parlament lépcsőjénél. Harminc évvel később erről a napról beszélgettünk a képen szereplő írókkal: Kun Árpáddal, Szirmay Ágnessel, Kemény Istvánnal, Poós Zoltánnal, valamint a fénykép készítőjével, Bartis Attilával.

A felvételek a Napkút Kiadó Hang-Kép-Írás sorozatának 2019-ben készült Gyurkovics Tibor-kötetéhez kapcsolódnak. A válogatást a szerző özvegye, Gyurkovics Györgyi végezte.

 

 

 

Konrád György Hegymagasra hívott minket. Meglepődtünk, hiszen az Írok otthon filmsorozat keretében, melyet a Digitális Irodalmi Akadémia tagjairól készítettünk a Múzeum számára, általában a lakásukon kerestük fel íróinkat. Ő  ezzel szemben azt javasolta, ne Budapestre, hanem Hegymagasra menjünk. Mert ez az ő választott otthona. Nem úgy fogadott, ahogy az ember egy Kossuth- és Herder-díjas írótól szorongva várná. Az a póztalan közvetlenség, ahogy kerti asztalánál leültetett és borral kínált minket, ahogy elbeszélgetett velünk, váratlan és lebilincselő volt. Olyan kitüntető figyelemmel...

1960-tól az Európa Könyvkiadó, 1967-től az Új Írás munkatársa. A nyolcvanas években a Vigilia és a Jelenkor szerkesztője.

Tovább a költő adatlapjára...

 

A felvételek a Napkút Kiadó Hang-Kép-Írás sorozatának 2018-ban készült Gion-kötetéhez kapcsolódnak. Válogatás az Újvidéki Rádió magyar nyelvű drámaműsorok szerkesztőségének anyagából.

 

 

A szövegeket a Napkút Kiadó Hang-Kép-Írás sorozatának 2018-ban készült Örkény-kötetéhez Gáspár György válogatta. 

Makai Ödönné József Etelkával beszélget Fodor György.
A felvétel József Etelka otthonában készült 1973-ban. 1973-ban a közlekedésgépészeti szakközépiskola egyik diákja interjút készített József Etelkával. A jelenleg birkózóedzőként tevékenykedő Fodor Györggyel beszélgettünk a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Írók, költők, irodalmárok, zenészek és közéleti személyiségek, összesen kétszázan beszélnek Arany Jánosról, a költőhöz, műveihez fűződő emlékeikről, gondolataikról. Az interjúkat Arany János születésének kétszázadik évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeum készítette, Ruszthi Zsolt rendezte.