Bélaműhely: Tragédia Trendsetting

A MUSE Set sorozat első része

Date
Location
Event series

A hagyományos koncert kereteit lebontó Bélaműhely Az álom vége? Klímaváltozás Az ember tragédiájában és ma című kiállításból inspirálódva közösségi zenei játékkal készül.

A kísérlet alanyai mi leszünk és Az ember tragédiája az est végére pedig kiderül, hogy közönség és mű eggyé válhat-e. Először elsajátítjuk a rendelkezésünkre álló zenei eszközöket, ami nem más, mint a szöveg, a hang, a mozgás és a Bélaműhely saját készítésű hangszerei. Lesz szférafon, hangburgerek, biciklikormány tilinkó, pizzásdob, slagszaxofon, gettómarimbula, papírkutya, járólapofon és egyéb meglepetések. Utána pedig megalkotjuk saját egyéni és közösségi tragédiánkat.

A zenei játék egy gondolkodáson és értelmen túli világba kalauzolja a résztvevőket. "ha egy dolgot alkotó elemeire bontunk és az elemeket tovább törjük, szakítjuk, vágjuk, majd a darabokból a magunk módján tetszés szerinti halmazokat hozunk létre, esztétika nélkül, természetes arányokkal, lassan tűnődve, akkor nem tudjuk hogy mi lesz, úgyhogy gyertek" (Bélaműhely)

Néhány fontos tudnivaló: 

Július 11-én 16 órától lezárásra kerül a Károlyi-kert és a PIM udvar közötti átjárás, a rendezvényre a Károlyi kertből NEM, csak a Károlyi utca felőli múzeumi FŐBEJÁRATon lehet majd belépni. 

19:00 óra után már csak belépőjeggyel lehetséges a bejutás. 

A rendezvényre a helyszínen is lehet jegyet váltani limitált számban, de csak készpénzes fizetéssel. 

A programot 12 éven aluli gyerekeknek nem ajánljuk.

19:30 után már nem tudunk senkit beengedni a rendezvényre.