Tájékoztatás

Információ: petofibusz@pim.hu

Kedves Érdeklődők!

A kiállítás

A kiállítás ingyen megtekinthető.

A kiállításban munkatársaink fogadják az érdeklődőket, tájékoztatást adnak a kiállításról, a Petőfi életútról, bemutatják az interaktív eszközök használatát, válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

A busz naponta legfeljebb nyolc órán keresztül tart nyitva. A nyitás időpontja a helyi igények szerint rugalmasan egyeztethető.   

A busz befogadóképességét figyelembe véve egyidejűleg 20 (maximum 25) fő számára tekinthető meg egyidőben a kiállítás. A kiállítás egyéni megtekintésének időtartama kb. 30 perc.

A fogadáshoz és üzemeltetéshez szükséges technikai feltételek

A befogadó településtől, illetve intézménytől kérjük – ha szükséges – az engedélyek (behajtási, területfoglalási stb.) beszerzését.

A busz méretei, melyek meghatározzák annak parkolási-, behajtási-, megállási- és fordulási lehetőségeit:

  • hosszúság: 16 m
  • magasság: 3,5 m
  • szélesség: 2,55 m
  • összsúly: 16 t

A parkolási helyszínen a beépített interaktív eszközök működtetéséhez áramvételezési lehetőség biztosítása szükséges!
A busz energiaigénye 2 db 230 V-os, vagy 1db 400 V-os hálózaton egyaránt biztosítható. Teljesítménye maximum 15 kW.
A tápellátás biztosításánál oda kell figyelni, hogy a hosszabbító ne keresztezze az utat, azon járművek ne hajtsanak keresztül.

A parkolási helyszín kiválasztásakor javasoljuk, hogy a busz kényelmesen körbejárható és a terület jól megközelíthető legyen.

A buszkísérő személyzet számára a parkolási helyszínen (vagy annak közvetlen közelében) az alapszükségletek (pl. mosdóhasználat, hideg időben fűtött hely) biztosítását kérjük.

Közönségszervezés

Együttműködésüket kérjük a busz érkezésének helyi, települési népszerűsítésében.

A Petőfi Irodalmi Múzeum a résztvevő partnerek rendelkezésére bocsájtja azt a sajtócsomagot, amely a tájékoztatásához szükséges.

Iskolák esetén kérjük egy helyi kapcsolattartó kijelölését a diákcsoportok látogatásának szervezéséhez.

Támogató szolgáltatások

Munkatársaink elhivatott munkát végeznek a Petőfi életmű újszerű és élményszerű bemutatása érdekében, ennek egyik kiemelkedő eleme lesz az év során a Petőfi-busz is. A projekt magas színvonalú megvalósításához azonban szükségünk van a települések segítő közreműködésére is. Ennek érdekében kérjük, hogy biztosítsanak szállást- és napi egyszeri meleg étkezést a buszkísérők – legfeljebb 3 fős személyzet – számára a településen történő tartózkodás időtartama alatt.

Tájékoztatás kép- és hangfelvétel készítéséről

A kiállításban kép- és hangfelvétel készül. Látogatásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeum a felvételeket felhasználja, kezelje. A vonatkozó adatkezelési tájékoztató itt érhető el.