„Álmok köntöse”– Báli forgatag a palotában

Báli forgatag a Bécs-kiállításhoz kapcsolódóan, családoknak, gyerekenek, kicsiknek és nagyoknak!
15–18 óra – Gáláns bárók és serénykedő bárónők virgonc ollókat csattogtatva és rakoncátlan ceruzákat vezetve elkészítik hozott mesés ruháikhoz a hozzá illő pompázatos kalapokat, cilindereket, legyezőket és játékos álarcaikat Ék Erzsébet főszabász mester és címeres álarcvarázsnok segítségével. Fényvillantó képkészítő udvarnokunk megörökíti a kifogástalan ruhába bújt bárónőket és az elegáns bárókat.
 
15.30 óra – Bárók és bárónők szülei – míg előkelő csemetéjük tüsténkedik –megtekintik az „Álmok köntöse” – Magyar írók Bécs-élménye 1873–1936 című kiállítást képzett és ebben jártas mesterek vezetésével
 
16.30 óra– A díszes társaság zenei kiművelése érdekében, a báli készülődés izgalma közepette a szalonban zongoraszó csendül, Liszt Ferenc, Chopin és Brahms műveiből Tóth Fruzsina zongorabűvész grófkisasszony szórja a hangokat.
 
17.30 óra – Táncmesterek érkeznek a Duna Művészegyüttesből (Juhász Zsolt világhírű lépésmester és lábkarmester utasításai alapján), hogy a táncos lábú előkelő közönséget egy-két új, ördöngösen elegáns lépésre tanítsák a legújabb reformkori divat szerint.
 
A vendégsereg a bál ideje alatt farsangi játékokon és próbatételeken is mulatozhat.
 
Belépőjegy: 800 Ft (felnőtt), 400 Ft (diák, nyugdíjas), 1200 Ft (családi jegy)
Date: 
2011. February 6. 15.00