Karinthy Kabaré - Egy „cseppecske dráma” csupán

PIM Nyári Fesztivál
Karinthy írásaiból összeállította: Fráter Zoltán
Játsszák: Csákányi Eszter, Elek Ferenc, Fesztbaum Béla
Rendező: Seres Tamás
Karinthy szerint a kabaréjelenet különleges kis műfajocska, amely örökérvényűen fejezi ki az életet. Egy „cseppecske dráma” csupán, de dráma, mert bármennyire mulatságos, sőt röhögtető, komolyan kell venni. S ha komolyan vesszük, nem is kell okvetlenül kapcsolatban lennie a napi eseményekkel. Az ő jelenetei, humoreszkjei, kupléi éppen ezért mindmáig aktuálisak. Amit a szerelemről, a házastársi kapcsolatról, a dilettánsokról és a sznobokról, a nagyképűségről, a pénzről, a politikáról és a hatalom természetéről csaknem száz éve írt, ma is időszerű.
 
 
Ebben az évben a Fesztivál a kertben lévő szabadtéri nagy színpad mellett egy új fedett helyszínnel, a Károlyi-palota árkádos kapualjában felállított játszó hellyel is bővül. Az így létrejövő intim térben kamaraszínházi esteket tartunk, a PIM saját előadásaként színpadra állított Karinthy kabarét és a Katona József Színház két darabját láthatja a közönség.
 
Jegyek vásárolhatók 2014. a Múzeum jegypénztárában (kedd-vasárnap 10.00-18.00; +36 1 317 3611/203), valamint interneten a Jegymester oldalán itt.
Date: 
2014. July 2. 21.00