Egymás otthonai #6 // Benső tájaink

Beszélgetéssorozat

Date

Az Ady Emlékmúzeum Egymás otthonai című beszélgetéssorozatának záró alkalmán a csinszkai-lélek és az Ady-attitűd kerül kibontásra, különleges adalékokkal gazdagítja a sokrétűbb és cizelláltabb képet az Emberről, a lírai vagy éppen esendő énről.

Az otthon és lélek kapcsolata érdekes és „beszédes”, és a (be)rendezés, űrkitöltés szó szoros és átvitt értelemben vett momentumán keresztül megtapasztalhatóvá válik az a sajátos érzelemvilág, ami külső és belső hajlék egyszerre, s ami által egymás kapaszkodója lehet két ember.

Kitapintjuk, miben pendülnek egy húron, miben idomulnak egymáshoz, és mi az, amiben kiegészítik egymást. Érintjük a mélyre ásás során a haladó szellemiség, a formabontó és határfeszegető indíttatás fogalmát, illetve a póz, a bohóc-lét és smink mint maszk (élet) „kellékeit”, amelyek a személyiséget felépítik, s ezekben a különös sorsokban nyilvánulnak meg.

Résztvevő beszélgetőpartnerek:

  • Borbás Andrea irodalomtörténész – szakterülete a XX. század első felének magyar irodalomtörténete: a Nyugat és kora –, a PIM muzeológusa

  • Szabó Imola Julianna író, tervezőgrafikus

A program belépőjeggyel látogatható – érkezési sorrendben 25 főig.

A Petőfi Irodalmi Múzeum rendezvényein kép- és hangfelvétel készül. Az eseményen való részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy a PIM a felvételeket felhasználja. Hozzájárulását bármikor visszavonhatja. A vonatkozó adatkezelési tájékoztató itt érhető el.

Helyszín

1053 Budapest, Veres Pálné utca 4-6.