KÖZ_TÉR feat: Eötvös Gimnázium

Date
-

1848 a forradalmak éve. A változás, a rendi keretek bomlása folyamatosan forradalmi élethelyzeteket szül a társadalom minden rétegében. Milyen egyéni döntések, sorsfordulók kapcsolódnak a „csudák évéhez”?  

Milyen történeteken keresztül mutatkozik meg a lehetőségek kinyíló tere? Milyen egyéni élmények kapcsolódhatnak  március 15. eufóriájához?

Az Eötvös Gimnázium diákjaival forradalmi élethelyzeteket és sorsokat kerestünk a reformkori Magyarországon, március 15-én pedig arra vállalkozunk, hogy a Ferenczy utcában, a Károlyi-kertben és a múzeum környékén pop-up kiállítások és köztéri produkciók keretében bemutassuk, milyennek képzeljük március 15. hangulatát és a reformkori változások néhány mikrotörténetét. 

A programon való részvétel ingyenes. További részletek hamarosan!

 

Múzeum // Közösség

A palota felújítása remek lehetőséget ad arra, hogy a múzeum falai közül kimerészkedve kísérletezőbb jellegű programokat szervezzünk.

2022-ben számos olyan pilot jellegű projektet indítunk el, amelyek közösségekre építenek. Workshopokon, egyéni együttműködéseken és alkotói pályázatokon keresztül térképezzük fel múzeumok és közösségek kapcsolódási pontjainak sokszínűségét.

Hogyan kerülhet egy múzeum közösségfejlesztő szerepbe? És mit adhat hozzá egy közösség egy közgyűjteményhez? Hogyan tehetjük intézményünket egy nyitottabb térré, ahol az emberek bátran hozzájárulhatnak irodalmi örökségünk közösségi értelmezéséhez? Ezekre a kérdésekre keressük a választ játékos és kísérletező kedvű módszereinkkel.