Pilinszky100 #18

Mispál Attila & Hafner Zoltán, filmvetítéssel

Date

 

2021-ben ünnepeljük Pilinszky János költő születésének 100. és halálának 40. évfordulóját – a centenárium okot és lehetőséget teremt arra, hogy programokkal, közösségi és online együttlétekkel, videókkal kiemeljük a szerző sokrétű életművét.
 
A centenáriumi sorozat tizennyolcadik estje egy különleges program lesz: a beszélgetésben Juhász Anna irodalmár vendége lesz Hafner Zoltán irodalomtörténész, a Pilinszky-életmű egyik legavatottabb ismerője, szerkesztője és Mispál Attila Balázs Béla-díjas film- és színházi rendező, forgatókönyvíró, dramaturg, aki Csillaghálóban címmel filmes sorozatot készített és készít Pilinszky János életét és személyét bemutatva.
 
A november 4-i program első részében közösen megtekintjük a Csillaghálóban 2. - Emlékek szerelemről és barátságról Pilinszky János univerzumában filmet, majd ezt követi az irodalmi beszélgetés.
 
A belépés ingyenes, regiszráció szükséges: pilinszkyj100@gmail.com
 

A sorozatról

A centenárium sorozat a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával jön létre. A centenárium keretében kéthetente beszélgetünk egy-egy kapcsolódó vendéggel: íróval, irodalomtörténésszel, alkotóval, művésszel, minden alkalommal 5-5 Pilinszkyhez kapcsolódó szót, fogalmat, gondolatot központba téve. Így az év végére kijönne a 100 szó, 100 fogalom, ami a sorozat címe - és létrejönne a Pilinszky centenáriumi szószedet.

Helyszín

Petőfi Irodalmi Múzeum, Díszerem