A valósághoz az út a fikción át vezet // Virtuális vezetések

Jókai Mór kertje és regényei

Date

Mi a kapcsolat egy földterület megművelése és egy szöveg megalkotása között? Erről gondolkodhatunk közösen azon a virtuális sétán, ahol a Jókai-kertet barangoljuk be, miközben megismerkedünk A jövő század regényének történelemszemléletével, Jókai Mór természethez kapcsolódó gondolataival és a jövőről alkotott elképzelésével.

A Svábhegyen 1853-ban vásárolt telket az író, hogy kialakítsa rajta saját rejtekhelyét, egy olyan "szigetet", ahová elvonulhat a város zajától, hogy a természetnek és az írásnak hódolhasson. Az elmúlt egy év elszigetelődéséből kitekintve járjuk be képzeletben ezt a területet, hogy inspirációt meríthessünk egy különleges alkotó mindennapjaiból.

Vezetők: Veres Miklós és Sóki Diána

Regisztrációmuzeumped@pim.hu

 

A PIM újra megnyitja kapuit a látogatók előtt. Interaktív virtuális tárlatvezetések sorozatával szeretnénk segíteni a látogatásra történő ráhangolódást, a visszatérést a valódi térbe. A résztvevők képet kaphatnak jelenlegi kiállításainkról, sétáinkról és a továbbiakban is elérhető virtuális tartalmainkról. A vezetések alkalmával egy múzeumpedagógus és muzeológus- vagy levéltáros kolléga segítségével gondolkodhatunk közösen a XX. század elejének társadalmi változását megörökítő Édes Anna című regényről, együtt utazhatunk levéltári és múzeumi források segítségével a XIX. század utazóival és megtudhatjuk, hogyan függ össze a kertészkedés és tudományos-fantasztikus irodalom!