Thinglink tanároknak és iskoláknak

Mire jó a Thinglink?

2020 márciusa óta dolgozunk a Thinglink nevű prezentációs eszközzel, amely nagyon röviden különböző digitális tartalmakat (szövegeket, képeket, videókat, játékokat) rendel egy kép tetszőleges pontjaihoz, így egyszerű, könnyen kezelhető jól strukturált egységes megjelenésű virtuális kiállításokat készíthetünk vele.

Áprilistól minden kiállításunkat feltöltöttük, annotációkkal láttuk el, ingyenesen elérhetővé tettünk a Thinglink felületén majd május közepétől, élő online múzeumpedagógiai vezetéseket hirdettünk az iskolák által használt távoktatási platformokhoz alkalmazkodva.  Az őszi félévben adaptáltuk a foglalkozásokat a megváltozott tanítási környezethez, tehát most már jelenléti és táv-oktatásból is be tudnak jelentkezni az osztályok.. Az élő foglalkozásokon megosztott képernyővel vezetjük a csopotokat a kiállításokban, de az online tárlatok  az óráktól függetlenül, ingyenesen is látogathatóak.

Azok számára, akik maguk is kipróbálnák ezt a szuper prezentációs eszközt, készítettünk néhány tutorial videót, a csatolt jegyzetben pedig szintén minden hasznos információt megtalálhattok a saját Thinglink felület kialakításához. 

Jó alkotást mindenkinek! Ha bármilyen kérdés felmerül, nyugodtan írjatok a kadar.anna@pim.hu címre és szívesen segítek. A Thinglink blogját pedig mindenkinek ajánlom, rengeteg infóval és jó gyakorlattal bővül nap mint nap. Íme: https://blog.thinglink.com/marketing

Thinglink tanároknak és iskoláknak - Első lépések

 

Hogyan töltsünk fel saját vagy kész 360 fokos képeket a Thinglinkre?

Hasznos linkek: A google utcaképek letöltéséről

Saját gömbpanoráma készítése mobilon google street view alkalmazással 

 

Fizetős-e a Thinglink és ha nem, meddig ingyenes?