ELMARAD! // Cselédsorsok, családtörténetek

Tárgybeszélgetések

Date
-

FIGYELEM! A járványhelyzetre való tekintettel a program elmarad.

 

Édes Anna / Kosztolányi című kiállításunkhoz kapcsolódva indítjuk el Tárgybeszélgetések elnevezéssel sorozatunkat, amely a tárlathoz kapcsolódó fiktív élettörténet-tárgyak által felvetett kérdésekre keresi a választ.

Ezúttal Bakó Eszter munkájának gondolataival lépünk párbeszédbe, aki Édes Anna kötényét alkotta meg, egy olyan uniformizáló ruhadarabot, amely az elarctalanodásról, a kiváltságokról, az emberi kapcsolatokról, a kifosztottságról mesél. Az alkalomra beszélgetőpartnerként hívtuk meg Tuza-Ritter Bernadett filmrendezőt, Tompa Andrea írót és a kiállítás kurátorát, Parádi Andreát.

17 órától vetítjük az Egy nő fogságban című dokumentumfilmet, 18:30-tól pedig a film, az Omerta című regény és a kiállítás médiumán keresztül beszélgetünk elhallgatott történetekről, emberi sorsokról, elnyomó és elnyomott viszonyáról.

Az alkalom egyben egy gyűjtés elindítója is, amelyben arra hívunk mindenkit, küldjön nekünk olyan családi történetet, fényképet, dokumentumot, amely saját cselédtörténetről szól.

 

Maximális létszám: 20 fő

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött: muzeumped@pim.hu