PIM Esti Extra

A program elmarad!

  • CSÁTH*A varázsló halála

A kiállításban Molnár Eszter Edina és Sidó Anna kurátorok vendége Háy János író

„Ott áll ez a majdnem minden a hatalmas teherré növekedett tehetséggel, s mintha a lélek a korai szárnyalások után nem bírná cipelni ezt a növekvő terhet. Mert a teher csak nő, s a tehetség, ami eleven és kiszolgáltatott figyelem a világra, egyre több fájdalmat seper be. S a fájdalom olyan, hogy megy-megy árkon-bokron át, s végül megérkezik a lélek mélyére.” (részlet Háy János 2019. április 29-én elhangzott kiállításmegnyitó beszédéből)

  • Egy írónő modellt áll

A kiállításban Szilágyi Judit kurátor vezetésével ismerhetjük meg Kádár Erzsébet kettős – festőművészi és írói – életútját.

  • Bolyongó üstökös

A kiállításban E. Csorba Csilla és Kalla Zsuzsa kurátorok vendége Keserü Katalin Széchenyi-díjas művészettörténész

  • Üzenet Júliának

„Ki vagyok én? Nem mondom meg…” Petőfi választásai állandó kiállítás – Szendrey Júlia-terem

A megújult állandó Petőfi-tárlat keretén belül nyílt meg Szendrey Júlia életének utolsó két évtizedét bemutató terem. A tárlatvezetés során alakját második családja és önálló irodalmi életműve felől közelítjük meg a kiállított fényképeken, személyes tárgyakon, kéziratokon, műveken keresztül. Kalauzunk a bejárás során Gyimesi Emese irodalomtörténész, történész, Szendrey Júlia szakavatott kutatója, valamint Mészáros Zsolt kurátor lesznek.

 

Minden kiállítás 20 óráig látogatható.

Belépő: 1000 Ft, amelyet elővételben a Jegymester oldalán, valamint a PIM jegypénztárában tudnak megvásárolni.