Palota // Lyukasóra // Ex libris

 

Ismerjük meg a Petőfi Irodalmi Múzeumot! – Érettségi tétel: regionális kultúra

A múzeum történetének, gyűjteményének és programjainak rövid bemutatása.

A múzeumi bolt kínálata, kiadványaink, valamint honlapunk megismerése. A foglalkozáshoz hozzátartozik egy választott kiállítás megtekintése. Regionális kultúra témakörben érettségi tételnek ajánljuk.

Időtartam: 1,5 óra

Ára: 400 Ft diákonként (belépőjegy ára) + 5000 Ft/csoport (a foglalkozás díja)

Kapcsolódó kiállítás/helyszín: „Ki vagyok én? Nem mondom meg...” – Petőfi választásai (PIM)

Lyukasóra

A képzelet kiállítóterei

Ez egy pipa? Jó. Petőfié? Aha. De miért került ez egyáltalán ide?

Kiállítás: tárgyak, szövegek, falak. Hisz ezek vesznek bennünket körbe a hétköznapokban is! Mégis mit adhat nekünk egy kiállítás, amitől úgy érezzük, hogy olvashatóbbá válik tőle a mindennapok labirintusa? Olyan foglalkozást ajánlunk, amely során múzeumpedagógusként látogatunk el az osztályhoz, hogy közösen változtassuk múzeummá az osztálytermet, és meghallhassuk, milyen történeteket mesélnek rólunk tárgyaink. Ismerkedjünk meg az életmű-kiállítás, a gyűjtemény, a kiállításrendezés, installálás fogalmaival, miközben kicsit átrendezzük a bennünket körülvevő teret és dolgokat!

Időtartam: 45 perc

Ára: 5000 forint a foglalkozás díja

Ünnepi kínálatunk a március 15-i nemzeti ünnepre

Minden tanévben készülünk a márciusi nemzeti ünnepünkre. Előzetes egyezetés alapján különböző programokat ajánlunk általános iskolások számára: Pilvax kávéház, Petőfitness múzeumi akadályverseny, 12 pont és Nemzeti dal nyomtatás a Landerer és Heckenast nyomda eredeti nyomdagépén.

Kapcsolódó kiállítás/helyszín: PIM

Saját könyvtáram

A Petőfi Irodalmi Múzeum ex libris gyűjteményéből tartott rövid bemutatót követően saját ex libris elkészítése meglepetéssel, játékkal. Az elkészült alkotásokat a résztvevők hazavihetik.

Időtartam: 45 perc

Ára: 500 Ft diák 

Kapcsolódó kiállítás/helyszín: PIM