Integrált családi nap - Hilda és a kocsonyástál

Gyermeknapi kutatás, alkotás és játék a Károlyi-palotában

Date
-

 „Növünk együtt”

Mi is szeretnénk együtt nőni, hogy akik értelmi fogyatékossággal vagy anélkül élnek, rácsodálkozhassanak egymásra, s a távolságtartó idegenség helyét a még nem ismert felfedezésének vágya váltsa fel.

Az integrált családi napokra várunk minden gyermeket, aki önfeledt játékkal szeretné csillapítani kíváncsiságát és felfedezni a világ sokszínűségét.

 

  1. 10:00–11:00 Hilda, a betűgyűjtő galamb

Életkor: 6–10 év

Létszám: maximum 30 fő

  1. 11:00–12:00 A kocsonyástál meséje

Életkor: 8–12 év

Létszám: maximum 30 fő

  1. 10:00–13:00 Hűtőmágnes-készítés és -kiállítás

 

Első felvonás

 

Hol tartja egy palota az emlékeit? Miről mesélhet egy csokipapír? És egy buszjegy? Lehet egy galambnak betűgyűjtő szenvedélye?

Az első felvonásban megismerkedhettek Hildával, a hírhedt betűgyűjtő galambbal és Palival, a palotával, aki rajong a hűtőmágnesekért és a városi történetekért. Keresgélünk majd a Károlyi-kertben, saját városi történeteket gyúrunk és bekukkantunk a Károlyi-palota felfedezetlen zugaiba is. 

 

Második felvonás

 

Melyben a Petőfi-tárlatot fedezzük fel, nem is akárhogyan! Elfelejtett, mókás vagy éppen különös tárgyak után kutatunk és nehézséget nem ismerve kinyomozzuk, kik használták vagy alkották őket! Mit keres egy rózsaszín, pufók angyalka egy pénztárcán? Hogy néz ki egy kocsonyástál? Meg tudod állni, hogy ne mosolyodj el egy tambura láttán? S persze a varázslatos, titokzatos tárgyak nem csupán magukról, de Petőfiről is mesélnek majd nekünk.

 

S ha elfáradtál a nagy felfedezésben, rejtélybogozásban, gyere ki az Ősök csarnokába, ahol közösen megalkotjuk a palota első hűtőmágnes-kiállítását! Legjobb, ha hozol egy megunt hűtőmágnest otthonról, de készíthetsz sajátot is – egészen biztos, hogy akad majd hozzá illő városi történet. 

 

Mindhárom program ingyenes, de hogy tudjuk, hány érdeklődőre számíthatunk, kérjük, a program nevének megjelölésével regisztráljon a muzeumped@pim.hu e-mail címen. Természetesen több programra is lehet regisztrálni!