PIM ESTI EXTRA

2017. március 29. szerda, 18 óra

Date
Event series

18 órakor tárlatvezetés az „Ilyen nagy dolog a szabadság…?” című kiállításban a kurátorokkal és E. Csorba Csilla művészettörténésszel, fókuszban az emigráció képzőművészeti vonatkozásaival.

19 órától Írói fogások FINIsszázs

Egy háromfogásos „menüvel”, tartalmas tárlatvezetéssel, élvezetes beszélgetéssel és ízes kóstolóvalbúcsúzik az irodalom és gasztronómia kapcsolatát bemutató, népszerű kiállításunk.

Utolsó tárlatvezetésünk vendége Saly Noémi, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum munkatársa, aki irodalomnak és gasztronómiának egyaránt szakértője.

Most nemcsak azt tudhatják meg, hogy mit keresett Jókai bablevesében egy angyalbakancs, de azt is, hogy ki az a magyar író, aki nem a rostélyost, nem a tortát, sokkal inkább a gulyást szerette. Fény derül továbbá arra is, hogy melyik ételt tartják Erdély címerének, és arra a megnyugtató tényre is, hogy mégis van olyasmi, amiben minden magyar egyetért!

Az Arany János emlékév alkalmából a magunk módján idézzük meg a költő emlékét. A gasztronómia iránt egyébként alig is érdeklődő Arany egyik levelében maga írta meg a marcafánk receptjét, melyet most minden látogatónk megkóstolhat.

Belépőjegy: 800/400 Ft, ami mindkét tárlatvezetésre érvényes.