PIM ESTI EXTRA

2016. november 30. szerda, 18 óra

Date
Event series

18 óra - „Ilyen nagy dolog a szabadság?...”

’56-ra emlékező kiállításunkba meghívott vendégeink csöppet sem szokványos, feszültséggel és élettel teli viszonyulása a forradalom emlékéhez izgalmas párbeszédet ígér tárlatunkkal. Bánki Zsolt, a kiállítás kurátora beszélget Kukorelly Endre költő, íróval, aki a ROM című könyvében megírta a "komonizmus" történetét, és Térey János költő, íróval Kazamaták című (Papp Andrással közösen jegyzett) drámája apropóján, amelynek cselekménye a Köztársaság téri pártház ostroma körül bonyolódik, illetve vendégeink forradalommal kapcsolatos reflexióiról.



19 óra MOZI az Osztrák Kulturális Fórum Forum Kino sorozatában: Bockerer III. - Az andaui híd (A / R: Franz Antel / 2000 / 97 perc)

Franz Antel tragikomédiája az elpusztíthatatlan bécsi hentes, Karl Bockerer (Karl Merkatz) történetét meséli el, aki véletlenül lesz részese a szovjet megszállás elleni magyar harcnak, majd amikor lezárják a határt, egyetlen út vezet csak a szabadságba, mégpedig az andaui hídon át. Német nyelven magyar felirattal. Ingyenes program.



19 óra - Írói fogások

Az ismert és népszerű író (Úrilányok Erdélyben, Erdélyi Menyegző, A nádor asszonyai), a Kastély a Kárpátokban, Erdély gasztronómiáját bemutató sorozat háziasszonya Ugron Zsolna és Szilágyi Judit kurátor értő kalauzolásával járjuk be a magyar irodalom és gasztronómia találkozási pontjait sokszínűen bemutató, számos ínycsiklandó érdekességgel szolgáló kiállításunkat.

Szó esik majd hagyományos és a mai ízléshez igazított, de lényegüket őrző finomságokról, az étkezés és főzés helyéről és szerepéről a szépirodalomban, az író és főző nőkről és arról, hogy miért hét a Hét évszak.

PIM ESTI EXTRA a PIM hosszú nyitvatartása minden hónap utolsó szerdáján különleges programokkal, rendhagyó tárlatvezetésekkel. Minden kiállítás 20 óráig látogatható.



Belépőjegy (mindkét programra érvényes): 800/400 Ft (a film ingyenes)