Zöldköltészet

Maja Klarić (1985) horvát és Weiner Sennyey Tibor (1981) magyar költő közös estje

Date

 A költőkkel beszélget Petneházi Gábor irodalomtörténész, a DRÓT szerkesztője.

Költészettel is lehet, sőt kell a változó világban a fák, a tenger, a természet, a környezetért tenni.

Az Erdei Költők (Šumski pjesnici / Wood Poets), azok a költők, akik számára évek óta fontos a környezetvédelem, a természet, a fák, a tenger, a bolygó ahol élünk. A találkozó főszervezője Maja Klarić költőnő, akit vendégül látunk most Magyarországon, s akinek harmadik könyve - a Camino kapcsán írott írásaival - most jelenik meg, mely könyvnek ez az est lesz itteni bemutatója.

Az Erdei Költők 2016-ban hatodik alkalommal találkoztak a csodálatos isztriai művészváros, Grožnjan melletti erdőben, egy vízesés mellett. 2015-ben megnyitották a világ legkisebb könyvtárát, idén pedig egy különleges, többnyelvű antológiával jelentkeznek, amelyet most Budapesten is bemutatunk.

Az Erdei Költők könyvtárának magyarországi fiókját a PIM-es estjük után, 2016 október 29-én, délután 5 órakor nyitják meg Szentendrén, a Kada-csúcson, a Pilis kapujában. A könyvtárat Mindák Gergely képzőművész készíti és szabadon használható, mindenki számára.

Maja Klarić 1985-ben született a horvátországi Šibenikben. Költő, író, utazó. Számos antológiában, folyóiratban jelentek meg versei, írásai, három kötetet publikált eddig, rengeteget utazott, továbbá az isztriai Erdei Költők találkozók főszervezője.

Weiner Sennyey Tibor 1981-ben született Egerben. Költő, író, filológus, utazó, a DRÓT főszerkesztője. Kilenc könyv, számos dráma szerzője, Békássy Ferenc életének és írásainak kutatója. Szentendrén él.

Folyton csábít... Maja Klarić versei

http://drot.eu/article/folyton-csabit-maja-klaric-versei

Milyenek az Erdei Költők? (VIDEÓ, ENG/HUN)

http://drot.eu/article/milyenek-az-erdei-koltok-video-enghun