PIM ESTI EXTRA

2016. október 26. szerda, 17, 18 és 19 óra

Date
-
Event series

Finisszázs dinókkal és sárkányokkal és ízelítő Vinkó József irodalmi konyhatitkaiból

17 óra Sárkányok mindig lesznek – A szokásos kezdési időpontnál korábban, 17 órakor kezdődő programon Mindent megtudhatunk a hazai dinoszauruszokról és sárkányos kapcsolataikról Segesdi Martintól, a Magyar Dinoszaurusz-kutató Expedíció tagjától, majd a dinórajzolást is megtanulhatjuk, gyakorolhatjuk. Nem csak gyerekeknek!

18 órától a kiállításhoz kapcsolódó beszélgetésre várjuk az érdeklődőket: Amit tudni akarsz a sárkányokról (de sosem merted megkérdezni) címmel. Az első és legfontosabb kérdés, melyet bátortalan hallgatás övez: léteznek-e sárkányok? Milyen egy kifejlett bestia anatómiája? Miért riogatjuk vagy nevettetjük gyermekeinket sárkányos mesékkel? Egyáltalán, mi az oka, hogy a sárkányok nem tudnak kimenni a divatból, s évezredek óta foglalkoztatják az emberek fantáziáját?

A sárkányok és egyéb bestiák avatott szakértői beszélgetnek ilyen és még fontosabb kérdésekről.

A kerekasztal résztvevői: Bíró Csilla (OSZK, bestiárium szakértőnk), dr. Trencsényi László (ELTE, gyermekirodalom sárkányainak értője), dr. Benedek Katalin (népmesekutató), dr. Nagy András (PE, a Kis szörnyesztétika szerzője), Kleinheincz Csilla (fantasy író, fordító), dr. Orosz Katalin (klinikai szakpszichológus)

Ingyenes program!

19 óra Írói fogások – A színház, a média, az irodalom világában egyaránt otthonosan mozgó Szép Ernő- és Príma-díjas Vinkó Józsefet egészen biztosan nem kell bemutatni a gasztronómia iránt érdeklődőknek sem. Az egyik legismertebb és elismertebb hazai gasztroújságíró (Magyar Konyha, Szellem a fazékból, Heti Válasz/Gasztronómia) Szilágyi Judit kurátorral közösen tart tárlatvezetést. Szó esik majd kedvenc íróink kedvenc ételeiről, valódi és fiktív szakácskönyvekről --, megannyi irodalmi és konyhai titokról. Étvágygerjesztő főzéshez és olvasáshoz!

PIM ESTI EXTRA a PIM hosszú nyitvatartása minden hónap utolsó szerdáján különleges programokkal, rendhagyó tárlatvezetésekkel. Minden kiállítás 20 óráig látogatható.

Belépőjegy (mindkét programra érvényes) : 800/400 Ft

 

ajánló