Kaláka és Sebő Zenekarok koncertje

PIM Nyári Fesztivál
A mai napra hirdetett koncertet a meteorológiai előrejelzések ismeretében meg tudjuk tartani, késő délutántól már nem várható csapadék. A jegypénztár 18 órakor nyit.
Weöres Sándor énekelt életművéből
Esőnap: július 1.
 
A Sebő és a Kaláka együttes a a hatvanas évek vége óta "muzsikálja" Weöres Sándor verseit. A költő születésének 100 évfordulójára megzenésített Weöres Sándor-verseket tartalmazó ikerlemezt készítettek. A Kaláka 17 dalt, a Sebő együttes 29 dalt választott a két lemezre, amelyekkel egyfajta keresztmetszetet adnak Weöres Sándor énekelt életművéből. A dalok között vannak hosszabb-rövidebb versek, műfordítások is, például Szergej Jeszenyin A kék tűzeső vagy Robert Burns Ha mennél hideg szélben című alkotása, valamint először hallható az Összekevert újságcikkek című próza, amelyet a költő a Rádiókabaré számára írt újságcikkek alapján, a Kaláka pedig megzenésítette. A Kaláka lemeze Az éjszaka csodái című verssel zárul.
Jegyár: 2200 Ft
 
Jegyek vásárolhatók 2014. a Múzeum jegypénztárában (kedd-vasárnap 10.00-18.00; +36 1 317 3611/203), valamint interneten a Jegymester (www.jegymester.hu) oldalon.
 
A nagy színpadon az előadások szabadtéren zajlanak, rossz idő esetén a koncertek esőnapon kerülnek megrendezésre. Jegyeket abban az esetben váltunk vissza, ha az időjárás miatt az előadást az esőnapon sem tudjuk megtartani.
Date: 
2014. June 30. 21.00