Kortársunk Petőfi / vers-koncert

Date
A Bob és Bobék Orchestra a nagysikerű WEÖR-ESt után folytatja rendhagyó irodalmi est sorozatát a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Az est keretében idén Petőfi Sándor költészetét dolgozza fel kortárs előadó-művészeti eszközökkel. Ennek első állomása a Kortársunk Petőfi című vers-koncert, amely nemzeti költőnk ismert és kevésbé ismert verseinek „új ritmusát” kívánja megragadni mai zenei és verselési stílusok segítségével (drum’n’bass, reggae, jazz, hip-hop, stb.), hogy közelebb hozza azokat a hallgatósághoz, megszólítva a fiatalabb generációkat is.
 
A műsor most is a szerző kevésbé ismert arcait és izgalmasan szélsőséges (szerep)személyiségeit kívánja megmutatni a művek olyan feldolgozásával, amely revelatív módon újítja meg az irodalomhoz való viszonyunkat. A formáció nem titkolt szándéka, hogy a kanonikus életmű újrafelfedezésének élményében részesítse a közönséget, és kedvet csináljon Petőfi verseinek olvasásához. Hiszen, ahogyan a védjegyükké vált mottóban is vallják: verses estre járni „menő”. Tartsanak velük!
 
Versmondás, ének: Horváth Kristóf „Színész Bob”
Zenekar: Dévényi Zoltán (gitár, ének), Gyarmati Gábor (basszusgitár), Szarvas Dávid (ütőhangszerek, loop, ének)
 
Zeneszerző: Dévényi Zoltán, Eged Márton, Szarvas Dávid
Vetítés: Ál Tamás
Dramaturg: Miklós Melánia
Koncepció, rendezés: Horváth Kristóf „Színész Bob”
 
A program ingyenes, és a Belvárosi Művészeti Napok keretében valósul meg.
További infó: www.pim.hu
Támogatók: Belváros-Lipótváros Budapest főváros V. kerület Önkormányzata, PIM