HAY Fesztivál 2013

Date
Vendég: Carl Bernstein
Carl Bernsteinnel beszélget Inotai Edit Beszélgetés a legendás hírű amerikai oknyomozó újságíróval, aki a The Washington Post munkatársaként kulcsszerepet játszott a Watergate-botrány kirobbantásában.
Bernstein, Az elnök emberei társszerzője és Hillary Rodham Clinton életrajzírója Inotai Edit újságíróval beszélget. 
 
A budapesti Amerikai Nagykövetség, a Budapesti Corvinus Egyetem American Corner és az Alexandra Kiadó együttműködésével 
Angol-magyar szinkrontolmácsolással
 
Belépőjegy: 600/400 Ft
 
Carl Bernstein

Amerikai oknyomozó újságíró, író. A The Washington Post munkatársaként, Bob Woodwarddal együtt írták a Watergate-botrányra vonatkozó legfontosabb tudósításokat, melyek kormányzati nyomozáshoz, majd Nixon elnök lemondásához vezettek. A botrány kirobbantásában játszott szerepéért számos díjjal jutalmazták, majd 1973-ban megkapta a Köz Szolgálatáért járó Pulitzer-díjat. Könyveivel, újságcikkeivel, tévériportjaival és kommentárjaival azóta is harcol a hatalmi visszaélések ellen. Hat könyv szerzője, illetve társszerzője (All The President's Men, Final Days és The Secret Man, Bob Woodwarddal; His Holiness: John Paul II and the History of Our Time, Marco Politival; Loyalties; és A Woman In Charge: The Life of Hillary Rodham Clinton).

Magyarul megjelent Hillary – A nő és a hatalom (Alexandra Kiadó, 2008) című könyve.
 
KAPCSOLAT
 
A fesztivál részletes programja (magyarul és angolul) megtalálható a www.hayfestival.org, illetve a www.hungarofest.hu weboldalakon.
 
JEGYINFORMÁCIÓK
 
Az összes (a PIM-ben, illetve a CEU-n rendezett) beszélgetésre elővételben vásárolható jegy  a Petőfi Irodalmi Múzeum jegypénztárában, a PORT.hu weboldalon, illetve a Libri áruházakban. A programok napján a helyszíneken is váltható jegy.
Jegyárak: Felnőtt: 600 Ft / beszélgetés, Nyugdíjas/diák: 400 Ft / beszélgetés
További kedvezmények:
Május 17 CEU: napijegy 1800 Ft. (nyugdíjas/diák: 1200 Ft.)
Május 18 CEU: napijegy 2000 Ft. (nyugdíjas/diák: 1800 Ft.)
Május 19 PIM: napijegy 1300 Ft. (nyugdíjas/diák: 900 Ft.)
 
A belépőjegy a programok napján érvényes a PIM kiállításainak látogatására is.
Az Akvárium Klubban rendezett koncertekre előzetesen 1000 Ft-ért váltható jegy a PORT.hu weboldalon, vagy az Akvárium Klub jegypénztárában, illetve 1300 Ft-ért a koncert napján.
Május 18 PIM Borkóstoló 1500 Ft
A Classicus Ensemble koncertje és az irodalmi séta ingyenes