Pianínó - Szacsvay László Szép Ernő-estje

Date
PIM Nyári Fesztivál
Egy ezeréves barátság megpecsételése. A gyönyörű írásokon keresztül nem csak Szép Ernő élete bontakozik ki előttünk, hanem általa beszél Benedek Miklós és Szacsvay László, fiatalságról, öregségről, szerelemről, háborúról, elmúlásról – színházról
Előadja: Szacsvay László
 
Látvány: Dévényi Rita m.v.
Fény, hang: Balázs Krisztián
Rendezőasszisztens: Gerlóczi Judit
Az összeállítást készítette és az előadás rendezője: Benedek Miklós

“Voltam a színházban. Mennyit voltam. Láttam. Itt ülnek az emberek körülfalazva és leborítva. Kik ezek? Kik ezek itt mind? Hogy hívják őket? Mit csináltak ma? Micsoda gondolatok és gondok vonaglanak fejükben. Együtt vannak s hallgatnak. Egy helyre figyelnek [...] Ha egy tündér lefosztaná mind erről a népségről a ruhát és a kigyulladó világosságban meztelen találnák magukat. Vagy ha itt hirtelen valamelyik ember felhördülne és beleharapna a másik nyakába. Vagy ha valaki elharsogná magát: hah! Hogy hallgatnak! Ha valaki felugrana itt, nincs pénzem! Ha valaki nyöszörögni kezdene: megöregedtem! Ha valaki felordítana: megőrülök! Itt vagyok az emberekkel.” (Szép Ernő)
Az előadás hossza: 80 perc, szünet nélkül.
 
 
Ebben az évben a Fesztivál a kertben lévő szabadtéri nagyszínpad mellett egy új fedett helyszínnel, a Károlyi-palota árkádos kapualjában felállított játszó hellyel is bővül. Az így létrejövő intim térben kamaraszínházi esteket tartunk, a PIM saját előadásaként színpadra állított Karinthy kabarét és a Katona József Színház két darabját láthatja a közönség.
 
Jegyek vásárolhatók 2014. a Múzeum jegypénztárában (kedd-vasárnap 10.00-18.00; +36 1 317 3611/203), valamint interneten a Jegymester oldalán itt.