„S átveszi egy tücsök csendes birodalmát.”

„S átveszi egy tücsök csendes birodalmát.”

Képzőművészeti pályázat Arany János: Családi kör című verséhez

Egy békés nyári este. Nyugalom, derű, idill. Vajon ezt látjuk meg mi is elsőként a Családi körben? Hogyan elevenedik meg fantáziánkban a falusi alkonyat, amikor minden zugnak, színnek, illatnak és íznek külön hangja van?  

Öntsd formába most azokat a hangulatokat, amelyek Arany János Családi kör című versében Téged leginkább megragadnak. A feketén bólintgató eperfák lombja, a falu tornyán rikoltozó bagoly, a denevérek surrogása vagy a sűrűsödő sötétségben ébredező állatka, netán a házi tűzhely fénye mellett melegedő népes család egyik tagja ihlet meg?

A Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János bicentenáriumi kiállításához kapcsolódóan országos pályázatot hirdet, melyre Arany János Családi kör című verséhez kapcsolódó képzőművészeti alkotásokat várunk.

Az alkotásokat 2017. április 30-ig a Petőfi Irodalmi Múzeum postacímére (1053, Budapest, Károlyi utca 16.) várjuk, a kitöltött jelentkezési lapoddal együtt.

A jelentkezési lapot a honlapunkról töltheted le.

pim.hu/hu/tanulas/iskolaknak/palyazat/atvesziegytucsok

A pályázaton 6 és 11 év közötti diákok vehetnek részt.  

Minden pályázó egy pályaművel nevezhet.

Az alkotások szabadon választott képzőművészeti technikával készülhetnek (pl.: grafika, rajz, szén, festett kép, montázs, agyag, installáció stb.).

A sík technikák alkalmazása esetén a műveket A4-es vagy A3-as formátumban várjuk.

A térbeli alkotások esetében nincs méretbeli megkötés, de fontos, hogy ne legyenek sérülékenyek és a zsűri által mozdíthatóak legyenek.

Kizárólag személyesen behozott vagy postai úton feladott

pályamunkákat fogadunk el.

A beküldött csomagon kérjük feltüntetni a Családi kör címet.

A legjobb pályamunkákból 2017. május 14-én kiállítás nyílik.