már nem Y-generáció

Kövess minket a facebook-on!

Nem csak MeToo!

Mit szabad egy férfinak? Mit szabad egy nőnek? Különbözünk? Jogainkban avagy gondolkodásmódunkban esetleg? Vagy ahogy egymásra, mint a vágy tárgyára, pillantunk? Milyen kérdéseket érdemes feltenni? Feszengünk, habozunk, harcosan kiállunk, félrenézünk, értetlenkedünk, egyszerűsítünk… S talán beszélgetni ritkábban beszélgetünk arról, ami a #metoo kampányban felszínre került, s ami alatta maradt…

Csarnó Ella segít nekünk hangot találni! Gyertek!

Valami más...

Nemi szerepek és sztereotípiák

Beszélgetés Kiss Tibor Noéval Inkognitó című könyve kapcsán

Arra kérdésre, hogy „ki vagyok én?” még akkor is elég nehéz válaszolni, ha az egyszeri kamasz megsejti, szexuális érdeklődése és viselkedése minden tekintetben megfelel az aktuálisan fennálló társadalmi normarendszernek. (Persze akkor még mindig ott van, hogy tisztázni kell, miért és hogyan változnak a tágabb közösség elvárásai? Mi, miért és meddig számít „normálisnak”?) De ha egy kicsit is „más” akármiben és bármiben az amúgy sem túl szórakoztató felnövés-folyamat még vacakabbá, nehezebbé válhat.

„Szóra, szóra, szóra szó, leírható, megfogalmazható. Valójában nő vagyok-e vagy férfi? Távoli, ismeretlen, idegen szavak, másodpercekre érvényes arcok, másodpercekre érvényes szavak egymás után. Lerombolhatatlan, fölépíthetetlen, megfogalmazhatatlan.”

Kiss Tibor Noé tudja, miről ír. Olvassuk az Inkognitót!