János vitéz emlékkiállítás

A János vitéz emlékkiállítás komplex együttműködés ötödikes osztályok, kísérő tanáraik és a Petőfi Irodalmi Múzeum között, amely során a gyerekek új epizódokkal, szereplőkkel kapcsolódnak Petőfi Sándor János vitéz című művéhez, történeteikhez virtuális kiállításokat építenek a Thinglink online prezentációs platformon. 

Az együttműködés 2021 óta, évről évre egy pályázat keretében valósul meg, amelyben a kísérő pedagógusok és a diákok vállalják a virtuális kiállításépítés sokszor 4-5 tanórát és elmélyült otthoni munkát igénylő kihívásait, cserébe a múzeum munkatársai virtuális vezetésekkel és folyamatos mentori jelenléttel segítik a munkájukat, hozzáférést és eligazítást nyújtanak a Thinglink prezentációs eszköz használatához, és megteremtik a kiállítások egységes arculatát. 

2022-ben a munka során gyűjteni kezdtük az új szereplők történeteihez kapcsolódó tanúságtevő és élettörténeteket tárgyakat is. Ezeket a fantasztikus relikviákat a PIM honlapján a János vitéz emlékkiállítás virtuális szakkatalógusában mutatjuk be.

A Projekt második éve a Thinglink Inc támogatásával és technikai csapatának folyamatos, segítő jelenléte mellett valósul meg. Ezúton is köszönjük nekik az együttműködést.

További részletek a kiállításról és a közös munkáról: magyar nyelven a PIM, angolul a Thinglink szakmai blogján.