Bölcs Kavics Irodalmi Laboratórium

Bölcs Kavics Irodalmi Laboratórium

9-12 éves gyerekeknek

 

Hogyan kódolt Wesselényi? Milyen őslényeket ismert Jókai?  Mit látunk, ha röntgent készítünk egy könyvről? Milyen PH értékű a tinta? Van-e fantáziája a robotoknak? Tudományos-e az utópia?
A PIM és a Bölcs Kavics Irodalmi laboratóriumában a humán és a reál birodalmak határfalait bontogatjuk, a természettudományok és az irodalom kölcsönhatásából alkotó energiát nyerünk. Olyan gyerekprogramokat kínálunk, ahol a résztvevők kísérletezéssel és alkotással tanulhatnak a természet jelenségeiről és ahol új világokat teremthetnek a fantáziájukkal.

 

Harry Potter és a varázslás tudománya
2019. április 14. 10:00-12:00

Varázslat vagy tudomány? Angol tudósok tesztelik a varangydudva és a Pótcsont-rapid valóságosságát. Hol tart a muglik tudománya? Létezhet-e láthatatlanná tevő köpönyeg? Működik-e a memóriatörlés? Milyen körülmények között lehetne kviddics meccset tartani? A második küldetésünk alkalmával elmerülünk Harry Potter világában és megvizsgáljuk a varázslatok tudományosságát.

 

Regisztráció: április 10-ig a kadara@pim.hu címen

Létszám: maximum 15 fő

Életkor: 9-12 év

Jegyár: 4000 Ft

 

...//... Küldetés a múltból
2019. február 10. 10:00-12:00

Egy rejtélyes utazóládában több száz éves iratokat, kifakult fényképeket, és egy kódnyelven írt levelet találtunk. Ki lehet a láda tulajdonosa és miért bízta ránk ezt a küldetést? Kinek szólhatott a kódolt üzenet? A nyomok a Károlyi grófok ősi könyvtárába vezetnek. A rejtély megfejtéséhez a Petőfi Irodalmi Múzeum restaurátor műhelyében kapunk segítséget, ahol különleges kémiai eljárásokat ismerhetünk meg.

Workshop vezetők: Fatér Anna iparművész, Kádár Anna múzeumpedagógus, Thurnayné Mijátovits Zorka restaurátor, Vargha Noémi fizikus

 

Regisztráció: február 6-ig   kadara@pim.hu címen 

Életkor: 9-12 év

Létszám: maximum 15 fő

Jegy: 4000 Ft / Fő

 
A Bölcs kavicsról: 
Elérhetőség: bolcskavics@gmail.com, +36 20 327 85 53