Pedagógusoknak - szakmai rendezvények

A múzeum rendezvényei iránt érdeklődő pedagógus kollégáinknak 2019 tavaszától rendszeres programokat ajánlunk. Az öt alkalomból álló sorozat célja, hogy együttgondolkodásra invitáljon, megismertesse a tanárokkal múzeumpedagógiai tevékenységünket, mélyebb betekintést engedjen kiállításaink koncepciójába és pedagógiai hasznosíthatóságába.

Világteremtő tárgyak

Arany Jánossal foglalkozó második alkalmunkon egy már ismert tárlat új dimenzióit fedezzük fel. Az Önarckép álarcokban című kiállításban zajló interaktív program során Arany alakjának és költészetének pedagógiai szempontú megközelítési lehetőségeit kutatjuk. Új foglalkozásainknak fontos eleme a történetmesélés, e motívumnak a múzeumi órába való beemelését járjuk körül, valamint bemutatjuk Arany Jánoshoz kapcsolódó portfóliónkat.
Időpont: március 26. kedd 16:00
Regisztráció: muzeumped@pim.hu
A program ingyenes!

Mag hó alatt

Pedagógus programsorozatunk első állomásaként Ady Endre halálának 100. évfordulójáról emlékezünk meg az Ady Emlékmúzeumban (Veres Pálné utca 4-6.) és a PIM napokban nyíló kiállításán.
Milyen kérdéseket érdemes felvetni az esemény és kontextusának felelevenítése során?  Hogyan lehet hitelesen közvetíteni Ady Endre életművét, beszélni életének utolsó szakaszáról? A kiállítás kurátora, Hegyi Katalin kalauzol majd minket a kiállításban, és a mindkét tárlatban tartott vezetés során megismerhetik új foglalkozásainkat is. Találkozzunk, hogy együtt gondolkodhassunk!

Időpont: január 28. hétfő 17:00

Helyszín: kezdés a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Regisztráció: muzeumped@pim.hu

A program ingyenes!