Pedagógusoknak - szakmai rendezvények

A múzeum rendezvényei iránt érdeklődő pedagógus kollégáinknak 2019 tavaszától rendszeres programokat ajánlunk. Az öt alkalomból álló sorozat célja, hogy együttgondolkodásra invitáljon, megismertesse a tanárokkal múzeumpedagógiai tevékenységünket, mélyebb betekintést engedjen kiállításaink koncepciójába és pedagógiai hasznosíthatóságába.

Barangolás a Varázsló kertjében

Pedagógus programsorozatunk újabb állomásán A varázsló halála című, frissen nyílt Csáth-kiállításban kalandozunk. A felfedezésben Molnár Eszter, a kiállítás kurátora kalauzol minket, majd bemutatjuk a tárlathoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásunkat, készülő foglalkoztató füzetünket is. A nyár előtti utolsó alkalmat egy olyan alkotónak szenteljük, akit nem csak szövegein, hanem képzőművészeti alkotásain, orvosi kutasain keresztül is megismerhetünk, és akinek műveiben eddig ismeretlen utakat találhatunk önmagunkhoz is.

Időpont: május 7. kedd 17:00
Regisztrációmuzeumped@pim.hu
A program ingyenes!

Világteremtő tárgyak

Arany Jánossal foglalkozó második alkalmunkon egy már ismert tárlat új dimenzióit fedezzük fel. Az Önarckép álarcokban című kiállításban zajló interaktív program során Arany alakjának és költészetének pedagógiai szempontú megközelítési lehetőségeit kutatjuk. Új foglalkozásainknak fontos eleme a történetmesélés, e motívumnak a múzeumi órába való beemelését járjuk körül, valamint bemutatjuk Arany Jánoshoz kapcsolódó portfóliónkat.

Mag hó alatt

Pedagógus programsorozatunk első állomásaként Ady Endre halálának 100. évfordulójáról emlékezünk meg az Ady Emlékmúzeumban (Veres Pálné utca 4-6.) és a PIM napokban nyíló kiállításán.
Milyen kérdéseket érdemes felvetni az esemény és kontextusának felelevenítése során?  Hogyan lehet hitelesen közvetíteni Ady Endre életművét, beszélni életének utolsó szakaszáról? A kiállítás kurátora, Hegyi Katalin kalauzol majd minket a kiállításban, és a mindkét tárlatban tartott vezetés során megismerhetik új foglalkozásainkat is. Találkozzunk, hogy együtt gondolkodhassunk!