Öt éves a Visegrádi Irodalmi Rezidens Program

Jövőre újra pályázható

November végén sikeresen lezárult a Visegrádi Alap által támogatott program ötödik évfolyama, melyben idén is 8 író, költő, műfordító, újságíró töltött 6 hetet (május 1-június 12.) illetve 3 hónapot (szeptember 1- november 30.) a PIM-ben.  Idei szerzőink tavasszal Petr Maděra  (CZ), Peter Šulej (SK), Adam Miklasz (PL), Szőcs Petra (HU), ősszel pedig Olga Pekova (CZ), Eva Andrejcaková (SK),Iwana Nowacka (PL) és Térey János(HU) voltak.

A 2012 óta folyamatosan működő programban eddig 128 cseh, lengyel, magyar és szlovák rezidens vett részt Prágában, Krakkóban, Budapesten és Pozsonyban. A program nagy lehetőség a kortárs irodalmi életet alakító, abban résztvevő alkotóknak, hogy egy lélegzetvételnyi időre kiszakadva a mindennapok mókuskerekéből közép-európai kapcsolatokat építsenek, illetve a munkaprogramjukat megvalósítsák a Visegrádi Alap támogatásával.

A program folytatódik. A 2017. évben is jelentkezni lehet a tavaszi 6 hetes illetve az őszi 3 hónapos rezidens programokra. Az erről szóló pontos információt a PIM honlapján januárban fogjuk megjelentetni.

A programról részletesen itt olvashatnak>