János vitéz (h)arcai

Utazó múzeumpedagógiai foglalkozások

A PIM Mesemúzeuma és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bábtára Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára komplex múzeumpedagógiai csomagot dolgozott ki gyerekcsoportok számára. Az általános iskolás gyerekeknek szóló foglalkozások 2022. október 2-ától 2023. augusztus 31-ig érhetők el.

A programok középpontjában Petőfi Sándor János vitéz című elbeszélő költeménye áll. A foglalkozások célja, hogy interaktív módon, izgalmas formai és vizuális megoldásokat használva közelebb hozza a 7–14 éves korosztály számára Petőfi Sándor klasszikusát. A programsorozat három – különböző korosztálynak szóló – foglalkozást foglal magában, melyek külön-külön, illetve együtt is megrendelhetők.

 

A foglalkozások mellett a program része egy utazó installáció, mely a Petőfi-bicentenáriumra kiírt, János vitéz bábpályázat nyertes alkotásait mutatja be. Ezáltal a gyerekek megismerkedhetnek különböző bábtechnikákkal. Az itt megjelenő bábok és bábtervek inspirálhatják őket a foglalkozások alkotótevékenysége során és segítik őket abban, hogy könnyen kapcsolódjanak Petőfi klasszikusához és a báb sokszínű műfajához.

 

Választható foglalkozások:

  • KALANDOZÁSOK JÁNOS VITÉZZEL – mesefoglalkozás 6–9 éveseknek
  • JÁNOS VITÉZ TÁRSASJÁTÉK – kooperatív dramatikus társasjáték 9–12 éveseknek
  • JÁNOS VITÉZ LAKOMÁI – rendhagyó irodalomóra 12–14 éveseknek

 

 

A PROGRAMON VALÓ RÉSZVÉTEL TÉRÍTÉSMENTES!

További részletekért és a program igényléséért látogasson el a Mesemúzeum honlapjára: mesemuzeum.hu