Foglalkozások - múzeum és palota másképp

 

Szerette-e a Károlyi-palota építésze a citromtortát? Hogyan lesz egy vakondból kurátor? Hol tartja egy palota az emlékeit?  Hogyan válik egy kíváncsi kiscsikó Petőfi rajongójává? Miféle varázslények bujkálnak a könyvraktárban?

A foglalkozások során megismerkedhetünk a Károlyi-palota  szerethető lakóival, s míg meghallgatjuk meséiket, bebarangoljuk a Károlyi-palotát és utazunk is kicsit az időben.  

 

Hilda a betűgyűjtő galamb

Betűgyűjtő kincskeresés a Károlyi palotában

Az egy órás foglalkozáson  megismerkedhettek Hildával a hírhedt betűgyűjtő galambbal és Palival a palotával, aki rajong a városi történetekért. Mindent kibetűzünk, kiderítjük miről mesélnek a kéziratok és kisnyomtaványok és bekukkantunk a Károlyi palota felfedezetlen zugaiba is. 

Időtartam: 60 perc

Ára: 5000 Ft csoportonként (foglalkozás díja)

Kapcsolódó kiállítás: A Károlyi-palota termei

Jelentkezésmuzeumped@pim.hu

A vakond kiállítása

Irodalmi kincskeresés a Károlyi palotában

Milyen illatú egy mahagóni láda? Milyen tapintású a selyemtapéta? Milyen hangjai lehetnek a címereknek? Mit rejthet egy kíváncsi vakond kiállítása, aki a palota falaiban közlekedik és mindent tud az irodalmi kincsekről?

Hallgasd meg K. Dezső, a vakond mesét és legyél részese az irodalmi kincskeresésnek.

Időtartam: 60 perc 

Ára: 5000 Ft csoportonként (foglalkozás díja)

Kapcsolódó kiállítás/helyszín: A Károlyi-palota termei

Jelentkezésmuzeumped@pim.hu 

Dzsenkó, a Petőfi-rajongó kiscsikó

Dzsenkó az egedetlen kiscsikó a Károlyi-palota minden zugában felbukkant már, sőt a palota falain túlra is eljutott.  A Pilvax kávéház rendszeres vendége, és Petőfi Sándor követője. 

A foglalkozás során körbejárjuk a Károlyi-palotát, hogy megtaláljuk  Dzsenkó elrejtett Petőfi gyűjteményének darabjait, majd saját tárlatot alkotunk kincseinkből a múzeum állandó kiállításában. 

Időtartam: 90 perc 

Ára: 5000 Ft csoportonként (foglalkozás díja)

Kapcsolódó kiállítás/helyszín: A Károlyi-palota termei, „Ki vagyok én? Nem mondom meg...” – Petőfi választásai (PIM)

Jelentkezésmuzeumped@pim.hu