Y-generáció

Időpont
Szellemi táp
Patrick Ness: Soha nincs vége (Vivandra, 2014) Az Y-generáció márciusi beszélgetésén Patrick Ness ifjúsági regényéről beszélget Fenyő D. György, Krusovszky Dénes, Mészáros Márton és Visy Beatrix
„- Hogy mi ez a világ? Ez az ostoba, üres világ? Hogy talán maga a pokol? Kit érdekel?! Valóságos-e vagy sem, netán mindannyian valami virtuális valóságból ébredtünk rá, vagy az egész csak a te képzeletedben létezik, Seth, rohadtul nem érdekel! Annyit tudok, hogy én magam elég valóságos vagyok. És Tommy is. Akármilyen pokoli ez a hely... - fejezi be sokkal halkabban, mintha kifutott volna belőle az erő -, akármilyen rémséges, még mindig jobb, mint ott volt.”
 
A fiatal olvasók SOKKAL sötétebb dolgokat írnak meg a saját műveikben annál, mint amit bármely ifjúsági szerző valaha megjelentetne. … egy olyan könyvet akartam írni, ahol a főhős egy kihalt bolygón ébred fel. Ez mindig is a kedvenc sci-fi témám volt, és annak a metaforájának éreztem, hogy milyen is tizenévesnek lenni.” (Patrick Ness a Könyvesblog interjújában)