Wolfgang Herrndorf: Csikk

Időpont
Y-generáció
Januártól májusig 5 alkalommal várjuk a végzős gimnazistákat és egyetemistákat. Az estek legfontosabb célja, hogy az irodalmat kedvelő és a kortárs alkotásokkal ismerkedő diákokat és tanárokat beszélgetésre, vitára késztessük, a legfrissebb magyar és világirodalmi alkotások kapcsán
Az est első felében öt irodalmár (tanár, kritikus, költő) elemzi a műveket, majd szóhoz jut a közönség is: véleményeket és ellenvéleményeket várunk, kritikára és beszélgetésre invitáljuk a hallgatókat.
 
A beszélgetés résztvevői: Csobánka Zsuzsa (költő, író, tanár), Fenyő D. György (tanár), Mészáros Márton (egyetemi tanár, kritikus), Simon Márton (költő, slammer) és Visy Beatrix (kritikus).
 
Wolfgang Herrndorf: Csikk
Maik éli a kamaszok mindennapjait: iskolába jár, zűrös családjával küzd. Amikor eljön a vakáció ideje, nem mehet nyaralni - ekkor jelenik meg Csikk nevű osztálytársa, s egy lopott Ladával elindulnak a nagy utazásra... A regény egy epikus road movie, a Kelet-Németországon át vezető kalandozás története. A német kritika előszeretettel nevezte az új Zabhegyezőnek a regényt, nem egészen alaptalanul. Kamaszromantika, tapasztalatlan gyerekek kalandjai, az otthontalanság érzése a felnőttek világában, mint Salinger egykori sikerkönyvében. A mű 2010-es németországi megjelenése óta vezeti a sikerlistákat, ez év márciusában a harmadik kiadása jelent meg.
 
További tematika: Szvoren Edina: Pertu, Grecsó Krisztián: Isten hozott, Garaczi László: Mintha élnél
 
Az estekkel kapcsolatban az esemény Facebook-oldalán és a pim.hu honlapon tájékozódhatnak.
A rendezvény ingyenes, regisztráció ajánlott.
 
Regisztrációs szándékukat a benedeka@pim.hu címen szíveskedjenek jelezni.