Versfesztivál

Időpont
A Költészet Napja alkalmából hagyományosan megrendezett, nagysikerű Versfesztiválnak – a Tabán és a Nemzeti Színház után – idén a Petőfi Irodalmi Múzeum ad otthont.
József Attila születésnapjára emlékezve neves írók, költők olvassák fel műveiket, színművészek, zenészek szólaltatják meg a klasszikus és kortárs magyar irodalmat.
 
A programot a Talamba Ütőegyüttes különleges produkciója nyitja, utolsóként pedig a magyar vers utazónagykövetei, a Kaláka együttes zárja.

Olyan ismert személyiségek jelezték részvételi szándékukat, mint a zenészek közül Bornai Tibor, Gerendás Péter, Huzella Péter vagy a Mistrál együttes. De fellép a Parnasszus Kommandó is, a folyóirat köré tömörülő fiatal költők és zenészek tehetséges csapata.

Jeles színművészeink közül ott lesz Bánffy György, Galkó Balázs, Hegedűs D. Géza, Kálloy  Molnár Péter, Pindroch Csaba, Vallai Péter és a fiatal színészgeneráció legjobbjai.

A Költészet napja nem lehet meg költők nélkül; Czigány Györgytől Juhász Ferencig, Kukorelly Endrétől Tóth Krisztináig.

A program folytatásaként az Múzeum udvarán 18.30-tól ad színes és érdekes műsort a Kultúrpart lelkes csapata Novák Péter vezetésével.

 
Házigazda: Turczi István költő
 
A Parnasszus Egyesület szervezésében