SZÜRET a SVÁBHEGYEN

Időpont
OKTÓBER 3. (PÉNTEKEN) 14.00
a Jókai-kertbe (XII., Költő utca 21.)
Szeretettel hívják és várják Önt és kedves családját (rokonait, barátait, ismerőseit): Laborfalvi Róza (hétköznap Saly Noémi kadarnagysád), Jókai Mór (civilben Tóth Yózsi kadarnagy), a Kadarka Kör, Hegyvidék Önkormányzata, a Svábhegyi Hagyományőrző Egyesület, a Duna Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Budapesti Városvédő Egyesület, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Kadarka Szalon, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum a 2014-es esztendő Svábhegyi Szüretére
A műsor első órájának főszereplője a szőlő. Felhordása, taposása – gyerekek is bekapcsolódhatnak! –
Laborfalvi Róza (Saly Noémi) és Jókai Mór (Tóth Yózsi) irányítása mellett zajlik majd. Fellép a Tamási Áron Általános Iskola és Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium diákjainak nemzetiségi kamarakórusa, a zsámbéki Lochberg Tánccsoport és a Budakeszi Hagyományőrző Kör Egyesület Férfi Dalárdája.
 
Három órakor kezdődik a Szüreti Mulatság. Vendégeink a kóstolójegy birtokában jogot szereznek, hogy megízlelhessék a tavaly itt taposott Budai Vörös borát, a Somlai Pincészet borait, a frissen préselt mustot – emlékpohár jár a jegyhez – s  fogyaszthatnak borkorcsolyának a lilahagymás zsíroskenyérből. Szórakoztatásunkról a FOLT együttes zenészei, a Lochberg táncosai, Tauner Tibor óbudai nótafa és barátai, a tangóharmonikás Lukácsi Balázs, hagyományőrző folklórműsorukkal a Tamási Áron Iskola nemzetiségi diákjainak tánccsoportja gondoskodik.
 
A svábhegyi szüret annak a program- és akciósorozatnak újabb esemény, amelynek már közeli célja: legyen újra BUDAI VÖRÖS, ihassa újra polgár és vendége a klasszikus Budai Borvidék legendás borát.