A szerelmes királynő

2017. április 5. szerda, 18 óra

Időpont

Her Royal Highness Princess Michael of Kent

A szerelmes királynő

Négy ország uralkodója

Az angol királyi család magyar hercegnéje Ugron Zsolna vezetésével mutatja be történelmi regényét hazánkban.

A szerelmes királynő a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót; nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.

A hercegnével Ugron Zsolna beszélget. A beszélgetés angol nyelven, magyar tolmácsolással zajlik.

A kötet a helyszínen kedvezményesen megvásárolható.

 

A könyvről:

Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője.

 

Őfelsége, a Kenti hercegné a brit uralkodói család egyetlen magyar származású tagja, gróf Szapáry Frigyes unokájaként rendszeresen látogat Magyarországra. Férje, a Kenti herceg II. Erzsébet első unokatestvére. Eddig hat könyve jelent meg, a Philippa Gregory által is személyesen ajánlott A szerelmes királynő hónapokon át a brit könyves sikerlisták élén állt.

 

A Libri Kiadó rendezvénye.