PIM Esti Extra

Avantgárd és emigráció / Karafiáth Orsolya tárlatvezetése a Szabó Magda-kiállításban és Régi-Módi vintage ruhacsere

Időpont
Esemény sorozat

Avantgárd és emigráció

18 óra: Szubjektív tárlatvezetés

19 óra: Határátlépés - beszélgetés az avantgárd és emigráció kapcsolatáról

A beszélgetés résztvevői: Petőcz András író, Passuth Krisztina művészettörténész, Nagy Csaba lexikográfus, emigráció kutató és Ablonczy Balázs történész.

A beszélgetést vezeti: Balázs Eszter történész

A kerekasztalbeszélgetés résztvevői az avantgárd és emigráció kérdését vizsgálják a két világháború között. Melyek voltak az emigráció fő irányai, a hazai avantgárd művészeket és írókat milyen hatások érték, hogyan boldogultak választott hazájukban? Akár hosszabb kitérő után, kik tértek vissza  Magyarországra, és kik nem tértek haza soha? Hogyan alakult viszonyuk az anyaországgal? Mennyire tudtak integrálódni e művészek a befogadó országba, vagy a helyi magyar közösségek jelentették a művészi, emberi közeget számukra? Miben különbözött a két világháború közötti, illetve a második világháború utáni emigráció karaktere, illetve hogyan viszonyultak egymáshoz az emigráció különböző generációi?

 

Karafiáth Orsolya tárlatvezetése az "Annyi titkom maradt" című Szabó Magda-kiállításban és Régi-Módi vintage ruhacsere

17 órától: Régi-Módi, vintage ruhacsere Szabó Magda, a díva bűvöletében

18 óra: Karafiáth Orsolya író tárlatvezetése a Szabó Magda-kiállításban
„Én mindet szeretem. És nemcsak az életművet, hanem az életet és a művet, külön.” – írja Szabó Magdáról Karafiáth Orsolya, aki a kiállítás kurátoraival, Borbás Andreával és Kiss Borbálával tart közös tárlatvezetést. Személyes találkozásról, tévhitekről és titkokról is lesz szó.

Várjuk a szekrény mélyén lapuló régi kedvenceket, a nem hordott, de jó állapotú kincseket, a nagyi kalapdobozban, a szekrény tetején árválkodó fejfedőjét és a számtalan selymes régi sál közül is párat. A merész darabokat külön örömmel vesszük! A szekrényben felszabaduló helyet rögtön új szerzemények foglalhatják el.

Maximum 5 ruhadarabot vagy kiegészítőt várunk és ennyit is vihet majd haza minden csereberélő.

Az érkezés folyamatos, a válogatás Karafiáth Orsolya tárlatvezetése alatt szünetel, majd 20 óráig folytatódik.

A megmaradt ruhákat jótékony célra ajánljuk fel.

 

Belépőjegy (minden programra érvényes): 800 Ft