Polcz Alaine életfilozófiájáról, amely szakácskönyveiben ugyanúgy megnyilatkozik, mint bármely szépirodalmi művében, ezen az estén Segal Viktor séffel beszélgetünk a kiállítás terében. A világ számos jelentős gasztronómiai központjában – Lyontól, Tel-Avivon és Amszterdamon keresztül Barcelonáig – otthonos szakács, sikeres szakíró és gasztronómiai tanácsadó filozófiájának egyik tétele „a kifinomult egyszerűség”. Polcz Alaine visszatérően írt az étkezésekkel kapcsolatos szokásokról, a kapcsolódó rítusokról, és az „együtt, egy asztalnál étkezés”-t az emberi összetartozás legszebb szimbólumának tekintette. A Főzzünk örömmel című szakácskönyve, amely az egyik legnépszerűbb munka ebben a műfajban, felszabadítóan hatott olvasóira, hiszen visszatérő fordulata szerint: „kedves barátnőm, úgyis jó lesz”. Hol találkozik a neves séfnek, a gasztrovilág jelentős mesterének és az erdélyi-dunántúli-budapesti szokásokat ötvöző háziasszonynak a hite és tapasztalata? Talán mindketten az „egyszerű, természetes rendet”-et keresik és élik?
Jegyár: 2000 Ft
A belépőjegyet online a jegymester oldalán vagy a helyszínen lehet megvásárolni.
PIM jegypénztár nyitva tartása: kedd-vasárnap, 10:00-17:30