Petőfi Színpad X PIM

Magashegyi Underground duó - Bocskor Bíborka és Toldi Miklós

Időpont
Helyszín
A Petőfi Irodalmi Múzeum szokásához híven nyári programokkal, színvonalas koncertekkel készül az idei szezonra is. Új programsorozatunk, a Petőfi Színpad X PIM, különleges fellépőkkel várja az érdeklődőket.
 
Június 5-én 17:00 órakor a Magashegyi Underground duó - Bocskor Bíborka és Toldi Miklós lépnek színpadra. A látogatókat a múzeum udvara és a Károlyi-kert egybenyitása során kialakított impozáns terében várjuk.
 
A koncertre a belépés díjtalan!
 
A Magashegyi Underground énekes és producer multiinstrumentalista párosa a zenekar lassan két évtizedes életművéből szemezget intimebb megszólalásban és bennsőséges hangulatban. Közös zenekaruk a Petőfi Rádió egyik korai felfedezettjéből lett a magyar alternatív könnyűzenei szcéna egyik meghatározó koncert-zenekarává, Szeplős váll és Anglia című dalaik hamar ismertté tették a csapatot. Stílusuk bekategorizálhatatlan: városi folkzenéjükben gyakran hallhatunk elektronikus-zenei hatásokat és erős sláger-szerzői vénájuk ellenére nem félnek a sötétebb tónusoktól sem. Pályafutásuk alatt négy sorlemezt és egy versfeldolgozás albumot adtak ki - a duó felállás szabadsága lehetővé teszi számukra, hogy olyan dalokat is előadjanak, amelyek a Magashegyi zenekaros koncertjein nem, vagy csak különleges, ritka alkalmakkor férnek bele.