Másképp zenélünk - A Honvéd Férfikar crossover koncertje

Időpont
Károlyi Kert – Nyári Játékok 
Sztárvendég: Falusi Mariann
Hogyan szeretne szórakozni?
Lenyűgöző hangzású operakórusokkal? Vagy inkább könnyed jazz muzsikával? Esetleg ismert magyar és külföldi slágerekkel? Vadító férfihangokkal, virtuóz basszusgitár és zongora improvizációkkal, vagy füstösen erotikus női szólókkal?
Ma mindebből kaphat, és nem is keveset! A több mint másfél óra alatt egy percre sem csökken a hangulat forrósága, a számolatlan arcú Honvéd Férfikar, és a zseniális Berkesi Jazz Trió jóvoltából, melynek tagjai: Berkesi Alex – basszus, Nagy László Adrián – zongora, Szendőfi Péter – dob.
 
Vendég: a sokoldalú Falusi Mariann, házigazda: Tihanyi Tóth Csaba. Szaxofonon közreműködik Dudinszky Zoltán.
Vezényel: Drucker Péter
 
A budapesti Honvéd Férfikar - Magyarország egyetlen hivatásos férfikórusa – Európa-szerte, de a nagyvilágban is csaknem egyedülálló különlegességgel bír. Hangzásában ugyanis összegződik az orosz kórusok hangterjedelme azzal a kivételes emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel, amely a közép-európai kultúra legmélyebb sajátossága. A férfikar 1949-ben született a magyar zenekultúra, énekesi hagyományok ápolására és gazdagítására. A ma 43 fős kórust művészi nyitottsága, tehetséggondozói képessége és szakmai színvonala Európa kiemelkedő kórusainak sorába emeli. A drámai erő, a hatalmas hangok, a sötét tónusú basszusok mellett a lágyság, rugalmasság és virtuozitás valóban Kelet és Nyugat hagyományainak ötvözését jelentik.
 
Jegyár: 2000 Ft