kertbagoly

ritmikus felolvasóestek Regős Simonnal

Időpont
Helyszín
Esemény sorozat
A nyár estéken vár benneteket a PIM kertje a kertbagoly ritmikus felolvasóestekkel. A kert zárását követően a füvön elheverve plédeken, babzsákokban élvezhetitek a szövegek lüktetését pszichedelikus hangzásokkal kiegészülve. Regős Simon rendezésében minden alkalommal más-más szövegeken keresztül, más-más hangszerek kíséretében tehettek belső utazást a képzeletetekben.
Hozzatok magatokkal bármit, ami segít ellazulni: párnát, takarót, plédet…
Rossz idő esetén fedett helyen a kapualjban vagy a közösségi térben tartjuk meg az eseményt.

Hamvas Béla Babérligetkönyv (részletek) 

„…könyvet írok. Idevaló könyvet, amit azonnal le lehet tenni, ha hozzák a levest. Újra föl lehet venni s mielőtt a szardella érkezik, még el is lehet olvasni belőle ötven sort. Esetleg százat. Két lapot vacsora előtt. Olyan könyvet, amelyik nem sértődik meg, ha olvasás közben az ember kinéz a partra és elbámészkodik valamin, amit a következő pillanatban elfelejt. El lehet veszíteni és el lehet ajándékozni. A szobában, itthon, vagy a könyvtárban semmit sem fog érni. Olvasása nem is ajánlatos. Csak fűszeres babérlevegővel élvezhető. Legjobb kávé után, amikor az ember nyugvószékben hever, illatos cigarettát szív, elolvasva belőle másfél lapot s utána édesen szundikál, mialatt a sirályok a kék víz fölött keringenek…” Hamvas

Sóvárogjunk együtt a mediterrán életforma után!  Talán este kilenckor már nem lesz olyan meleg, hogy ne tudjuk befogadni. Ismerjük be, hogy az éghajlati változások következtében Magyarországon is érdemes lenne bevezetni a siesta fogalmát! Hamvas novelláit segítségül hívva kutassunk a déli életforma után, Molnár Barnabás csodás improvizációját hallgatva.

Olvas: Regős Simon

Gitáron: Molnár Barnabás