A helység kalapácsa ma

Különleges tárlatvezetés a Költő lenni vagy nem lenni című kiállításban

Időpont
Helyszín
Tárlatvezetés Horváth Csaba rendező-koreográfussal és Horváth Balázs zeneszerzővel a Költő lenni vagy nem lenni című kiállításban

Mit tud kezdeni a mai olvasó Petőfi Sándor A helység kalapácsa című vígeposzával? A mű mai értelmezhetőségéről beszélget a Költő lenni vagy nem lenni című kiállításban Horváth Csaba rendező-koreográfus, Horváth Balázs zeneszerző és Dr. Kalla Zsuzsa, a kiállítás kurátora.

Belépőjegy ára: 2000 Ft

A Forte Társulat Petőfi Sándor születése 200. évfordulójának évében A helység kalapácsa című eposzparódia kortárs zenei és színházi feldolgozását hozza el a Zene Házába.

A Horváth Balázs komponálta zeneművet a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar szólaltatja meg, az előadást Horváth Csaba rendezi, szereplői a Forte Társulat tagjai, akik a Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves fizikai színházi szakos hallgatóival egészülnek ki. Petőfi Sándor verses költeményének eredetien sziporkázó nyelvi humorát az előadók groteszk koreografikus mozgása teszi látványként is érzékletessé.

Akinek a Magyar Zene Házában 2023. november 19-én bemutatásra kerülő A helység kalapácsa című előadásra megvásárolt jegye van, annak kedvezményes, 100 Ft-os belépő vásárlására van lehetősége  a PIM-ben lévő tárlatvezetésre, amelyet a helyszínen a Petőfi Irodalmi Múzeum jegypénztárában vásárolhat meg.

Részletek