Budapest Bár: Hoppá! – koncertszínház

Időpont
PIM Nyári Fesztivál
A Hoppá! című lemez anyagára épülő színházi produkció, olyan színházi előadás, ahol a  zenészek, énekesek egyszerre színészek is.
 
Esőnap: július 4.
Közreműködik a Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert, Farkas Mihály, Ökrös Károly, Farkas Richárd, Kisvári Ferenc.
Szereplők: Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Szűcs Krisztián
Rendező: Pál Kálmán
Producer: Gáncs Andrea
 
Jegyár: 4200 Ft
 
A Budapest Bár és a Karzat Színház műfajteremtő próbálkozásként 2010-ben a Budapest Bár zenei anyagára épülő színházi produkciót hozott létre, olyan színházi előadást, ahol a zenészek, énekesek egyszerre színészek is. A kísérlet sikerült, hiszen az első, Tánc című előadást – amely a zenekar 2. lemezének anyagára épült – az eltelt másfél évben sokezer ember látta.
Az előző koncertszínház sikerén felbuzdulva a Hoppá! című lemezhez kapcsolódva, annak zenei anyagára építve újabb előadást hozott létre a csapat 2011. otóberében. Az előadás rendezője és tervezője ismét Pál Kálmán, aki ezúttal egy piactéren jeleníti meg az előadást. A Hoppá! című lemez sikerét és népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy közel 10 héten keresztül vezette a magyarországi lemezeladási listát, amely mostanra dupla platina lemezzé vált. A lemez egyik számából, a Szilvafácskából készült klipet pedig több, mint 490 000 fő nézték már meg a youtube-on.
 
A Hoppá! színpadán egy fiktív budapesti tér épül fel a hatvanas évekből, ahol a piacos árusok bódéi mellett egy vendéglő kerthelyisége látszik. Az előadás ideje nagyjából egy napot mesél el. Éjféltől másnap éjszakáig követhetjük nyomon a piactér és a vendéglő életét, ahol minden szereplő dalra fakad, miközben szürreális képekben mutatkozik meg a hatvanas évek hangulata. A zenészek és énekesek elképzelt karaktereket, a piactér furcsa figuráit, árusait, vendégeit személyesítik meg: Kiss Tibiből kolbászsütő, Ferenczi Györgyből vendéglőtulajdonos, Lovasi Andrásból messziről érkezett vidéki vendég válik. A zenés őrület főszereplője Farkas Róbert és zenekara, ők húzzák egyre bravúrosabban a talpalá valót, amíg a végső jelenetben megnyílik a Pokolbár kapuja, és pokolbéli táncba torkollik a piactéri nap.
 
Jegyek vásárolhatók a Múzeum jegypénztárában (kedd-vasárnap 10.00-18.00; +36 1 317 3611/203), valamint interneten a Jegymester (www.jegymester.hu) oldalon.
 
Az előadások szabadtéren zajlanak, rossz idő esetén az esőnapon kerülnek megrendezésre. Jegyeket abban az esetben váltunk vissza, ha az időjárás miatt az előadást az esőnapon sem tudjuk megtartani.