Általános tájékoztató

Petőfi Irodalmi Múzeum

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01170-2010
Intézményakkreditációs lajstromszám: AL-2501 
 
A Petőfi Irodalmi Múzeum alapfeladatainak megfelelően, általános muzeális és oktatási-tudományos céljaival összhangban komplex oktatási szerepet vállal a formális, informális és non-formális felnőttképzés, az élethosszig tartó tanulás helyszíneként.
 
Az elmúlt években a múzeum sikeres, telt házas sorozatokon nyújtott lehetőséget az élményszerű tanulásra, elsősorban a felnőtt közönség számára. Művészet és pszichoanalízis, Mikszáth Club, Alma Mahler Szalon, KRÚDYZÓna, Nyelvi Maraton, Bor és irodalom, LégyOtt, Kazinczy Szalon, PIM esti extra, Irodalmi zenék, Irodalom és tánc, X beszélget Y-nal, Rejtelmek a tudomány XVI. századi világából, Színek és évek – Nők a művészetben a huszadik századelőn, Gárdonyi világai – Művelődéstörténeti sorozat, Irodalom újraolvasva – Kortárs klasszikusok – klasszikus kortársak című sorozataink csokorba fogták az egy-egy téma köré szervezett előadásokat, beszélgetéseket, vetítéseket, kiegészítve ezzel a szakmai tárlatvezetéseket. A sorozatokat tudók és tudni vágyók egyaránt látogatták. Ezúton is köszönjük az észrevételeket, javaslatokat, amelyekkel a résztvevők hozzásegítették a Petőfi Irodalmi Múzeumot ahhoz, hogy 2010-ben kidolgozza a felnőttképzés irodalmi múzeumi programját.
A délutáni és esti, szórakoztatva tanító előadásokat megújítottuk, a résztvevő irodalomtörténészeket, fotográfusokat, pszichológusokat, történészeket szorosabb együttműködésre kértük. Olyan új, különleges témákat kínálunk, amelyek kultúrtörténeti, irodalmi, művészeti képzést nyújtanak a tanulni vágyóknak.
 
Mindezek mellett a múzeum 2011 őszén elindította formális képzéseit is. Irodalomtanároknak és irodalmat tanuló egyetemistáknak, főiskolásoknak ajánljuk a PIM Műhely sorozatunkat.
 
Akkreditált képzéseink között a Múzeumi Önkéntes Koordinátor- képzés mellett aDigitalizálás a múzeumokban tanfolyamunk is szerepel.
 
A Petőfi Irodalmi Múzeum képzési tevékenységét szervezik:
 
Gulyás Gabriella – képzési vezető
Mészáros Katalin – oktatásszervező, ügyfélszolgálati munkatárs