"Angyaltollat keresni mentem"

Nagy László-est

Date
Location
Jövőre lenne 100 éves Nagy László. A jeles évfordulóhoz közeledve örökösei lehetővé tették, hogy a költő, író, műfordító, képzőművész, valamint felesége, Szécsi Margit irodalmi hagyatékának legnagyobb része a PIM falai között találjon otthonra.
 
A Nagy László örökösök felajánlásának köszönhetően a múzeumban kutathatóvá válik Nagy László és felesége kb. félezer darabos levelezése, amelyben magán és hivatalos, az alkotás mindennapjait, a művészházaspár életét megvilágító darabok is megtalálhatók. A gyűjteményben kerültek elhelyezésre Nagy László műfordításai, köztük a nemrég előkerült drámafordítások, valamint személyi iratai mellett az 1970-es években keletkezett naplófüzetek és Szécsi Margit jegyzetfüzetei. A család számos relikviát is a PIM rendelkezésére bocsátott. Gyűjteménybe kerül az író Groma írógépe, általa készített faeszközei és sétabotja, az íróportréi közül néhány grafika és a család fotógyűjteménye.
 
A gyűjteményt a Nagy László-esten a múzeum szakértői mutatják be, miközben az életmű feltáratlan részei és az életút ismeretlen mozzanatai is szóba kerülnek. Az esten megszólal Nagy László unokája, zenél a Sebő-együttes.
 
Résztvevők: Nagy Borbála Réka, Hegyi Katalin, Rózsafalvi Zsuzsanna, Zeke Zsuzsanna
Zene: Sebő-együttes
 
A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.