Integrált családi nap

"Növünk együtt"

Integrált családi nap 12 éves korig

Arany János unokája, Piroska tekintetén keresztül fedezte fel, közös játékaikban tapasztalta meg a rácsodálkozás, az újra megismerés bizsergető izgalmát, azt a különös csodát, mely a sokszor látott hétköznapi jelenségekhez tapadó érdektelenséget figyelemmé, odafordulássá, kérdezéssé szelídíti.

Mi is szeretnénk együtt nőni, hogy akárhogyan is születtünk, a távolságtartó idegenség helyét, a még nem ismert felfedezésének vágya váltsa.

Az integrált / inkluzív családi napokra várunk minden gyermeket, aki még nem múlt el 12 éves, s önfeledt játékkal szeretné csillapítani kíváncsiságát és felfedezni a világ sokszínűségét. S a szülőkről sem feledkezünk el, ha kedvük tartja velünk bolyonghatnak a mesék és kreatív foglalatosságok birodalmában, avagy felfedezhetik a múzeum állandó és időszakos tárlatait.

Újra (reméljük...) együtt!

Sajnos - fránya vírus-helyzet - elmarad szeptemberi családi napunk... pedig nagyon vártuk...

SZEPTEMBER

Kurátor

Vajon ki válaszolna arra a gyermekként nekiszegezett örök felnőtt kérdésre, hogy „mi szeretnél lenni?”, azzal az egy szóval: „kurátor”? Pedig egyike a legizgalmasabb szakmáknak! Mert mennyire csodás lehet egy térben, tárgyakkal egy egész történetet, méghozzá a saját történetet elmesélni! Ha ez a tér ráadásul még mozog is, sárkányok ereszkednek alá az égből, átlátszó, plexi kockákban univerzumok rendezhetők be, s párnákból, lépcsőkből kiváló installációs elemek (vagy/és kuckók) építhetők, ki tudna ellenállni egy közös kiállításépítő kalandnak?

Tartsatok velünk, hogy minél többen szeressenek majd kurátorok lenni!☺

Szeptember 27.

vasárnap 10:0012:00

Regisztráció: muzeumped@pim.hu

Maximális létszám: 20 fő

ÁPRILIS

Fejtetőn

„Bajuszt pödörsz a napsugárból,

s ugrálsz, mint gyönge, lenge nyúl.

Ó, jaj, tavasszal szép a zápor

és sokkal később alkonyul.”

Tavasszal valami beleüt az emberbe… Maguktól mozdulnak a karok, lábak, hogy valami mosolyogtató csintalanságot vigyenek végbe. Tavasszal minden morajló mosoly és csattanó tettvágy. Miért lenne más a tavaszváró családi nap? A Károlyi-palota zegeit-zugait (egy 200 szobás grófi palotában ezekből bőven akad) fedezzük fel és amit lehet, azt fel is forgatjuk lelkes tavaszvárásunkban.

 

Április 26.

vasárnap 10:0012:00

Regisztráció: muzeumped@pim.hu

Maximális létszám: 30 fő

FEBRUÁR

Farsangi szörnyszelídítés és fiesta

Amikor már a hóban sem gyönyörködünk olyan átszellemült, odaadó lelkesedéssel, s egyre macerásabbnak tűnik, hogy a téli ruhák sokaságát magunkra húzkodjuk, ideje egy kicsit lazítani és eljátszani a gondolattal, hogyan is lehetne a tél egyre szürkébb és lomposabb szörnyeit megszelídíteni és tavaszba fordítani.

Játszunk együtt, készítünk majd zsebszörnyet, hogy pompásan telhessenek a hideg évszak utolsó napjai.

Február 23.

vasárnap 10:00–12:00

Regisztráció: muzeumped@pim.hu

Maximális létszám: 30 fő

A program ingyenes.