Amerika délibáb

Amerika délibáb

Újabb kötettel bővül hamarosan a Márai bedekker sorozat

 

Évente egy-egy kötettel bővül az író egyes városokhoz, országokhoz való kötődését bemutató sorozat, melyben ezúttal a Márai életének legnehezebb periódusát bemutató kötet lát napvilágot február 18-án, közvetlenül az író halál évfordulója előtti napokban.

 

 

Az író 1948-as emigrációja előtt csak téma a számára az Egyesült Államok, mely érdekes, színes és felszínes témákat egyaránt kínál számára. Valódi csemege ez a publicista Márai számára, aki minden lehetőséget megragad írói vénája csillogtatására. Más lesz a helyzet a száműzetésben, ahol mindez kézzel fogható, mindennapos, elsősorban negatív élményeket előhívó tapasztalattá lesz. Éppúgy kényszerű 1952-es New Yorkba költözésük (János taníttatása, az amerikai állampolgárság lehetősége), mint ahogyan 1980-ban idős koruk indokolja a San Diegóba települést.
A kötet megőrizte a korábban megismert szerkezetet, a bevezető tanulmányt három nagy fejezet követi, melyekben az író műveiből vett idézetek segítségével ismerhetjük meg Márai Amerika képét. Minden eddiginél több, csaknem 120 fotó illusztrálja a kötetet.
 

 

kapcsolódó anyagok

Amerika délibáb

Amerika délibáb

Amerika délibáb