Séták

Ballagtam éppen…

Városi séta Ady Endre nyomában

Kalapban, néhány furcsa füstös gondolattal fejében Ady Endre halad el mellettünk. A Lónyai utcában lévő szerkesztőségből a Centrál kávéházba siet épp. Most a nyomába eredhetünk, és megleshetjük őt életének egy-egy fontos állomásán. Egyetlen bőrönddel járva a szállodákat, Lédát keresve, egy kávéházi asztalnál ülve vagy épp későn és talán késve megtalált otthonában. Sétánk a Petőfi Irodalmi Múzeumból indul, és a közelben található Ady-emlékhelyeken kalauzolja végig az érdeklődőket.

Ajánlott korosztály: 8-12. évfolyam

Időtartam: 60-90 perc

Maximális létszám: 25 fő

Ára: 10.000 Ft csoportonként

Séta Édes Annával

Városi séta középiskolás diákoknak

Édes Anna sétánkon a történet egyes eseményeit idézzük fel, és Kosztolányi Dezsőről beszélgetünk a Krisztinaváros ma is 100 éves hangulatokat őrző helyszínein. Bolyongjunk együtt a regény utcáin, pillantsunk be a szereplők ablakain, fedezzük fel írók, költők lábnyomait az utcaköveken!

Időtartam: 60-90 perc

Ár: 10.000 Ft csoportonként

Találkozási pont: a Vérmező előre megbeszélt pontja

 

Városi séta Petőfivel és Kassákkal – „Hiába, Pest csak Pest, tagadhatatlan!”

A PIM és a Kassák Múzeum közös szervezésében

Az egykori pesti városmagtól Kassák korának külvárosa felé tartó sétánk közben társul fogadjuk Petőfi és Kassák szövegeit, melyek segítségével nem csak a két költő jól (és kevésbé jól) ismert művei kerülnek új megvilágításba, hanem olyan izgalmas témák keresztutcáiba is betérünk, melyek érintik a korabeli szociális kérdéseket, az európai világvárosok kialakulásának építészeti és társadalmi vonatkozásait, a vidék és város kapcsolatát és az élet legkülönböző határait, mely utóbbiakat áthágni Petőfi és Kassák számára is egyet jelentett a szabadsággal.

Időtartam: 90 perc

Ár: 10.000 Ft csoportonként

Maximális létszám: 25 fő

Találkozási pont: a Petőfi Irodalmi Múzeum előtt

A Pál utcai fiúk nyomában

Barangolás a városban és golyózás a PIM udvarán

Fittyet hányunk a valóságra és belecsöppenünk a Pál utcai fiúk izgalmas, kalandos, szórakoztató világába, meglátogatjuk a gojzi paradicsomot a Muziban, megborzongunk a református főgimnázium kapujánál, bekukkantunk Molnár Ferencékhez és ácsorgunk Gerébbel a Pál utca 5. szám alatt.

Időtartam: 90 perc 

Ára: 6000 Ft csoportonként

Maximális létszám: 15 fő