Dada ballada

Dada Ballada

 

„Két, látszólag összebékíthetetlen valóság társítása egy látszólag oda nem illő térben.” (Max Ernst)

 

És azt ismeritek, hogy Arany János találkozik Kassák Lajossal a Petőfi Irodalmi Múzeumban?

A Ti képzeletetekre bízzuk, mi született volna abból, ha Arany megkéri Kassákot, legyen oly’ jó és a dadaista-szürrealista asszamblázs, kollázs, vagy fotómontázs módszerével alkossa újra egyik balladáját.

A balladák kihagyásai, elhajlásai, szaggatott, montázsolt, szinte filmszerű szerkesztésmódja, közhellyé koptatott „homályossága” hogyan jeleníthető meg egy papírlap síkjában vagy tárgyak terében, milyen formákba, téralakzatokba sűríthető Ágnes asszony sorsa, az urbánosodás teremtette és elpusztította öngyilkosok haláltánca, vagy éppen Tuba Ferkó és Dalos Eszti alig-alig sejthető szerelmi története?

Válasszatok ki egy Arany balladát és egy avantgárd képzőművészeti technikát (kollázs, asszamblázs, fotómontázs) és békítsétek össze a két „összebékíthetetlen valóságot”, létrehozva saját alkotásotokat!

 

Egyéni és csoportos műalkotás nevezésére is van mód.

Ha magányosan vágysz alkotni, egy művel nevezhetsz, mely minimum A/4-es maximum A/2-es méretű és a kollázs, fotómontázs vagy asszamblázs technikájával készül.

Ha a társaságban érzed igazán kibontakoztathatónak kreativitásodat, minimum 3, maximum 10 fős csapatok kollázs, fotómontázs vagy asszamblázs alkotásait is várjuk minimum A/3-as maximum A/2-es méretben.

 

Nevezési határidő: január 15.

 

Nevezési korhatár: 16–18 éves

 

A pályázat menete:

  • Nevezési lap kitöltése (word dokumentum a lap alján).
  • Alkotás elkészítése.
  • Jó minőségű digitális fotó küldése a kompozícióról (maximum 20 MB) a kassakmuzeum@pim.hu email címre. A levél tárgya, kérjük, legyen Dada ballada.
  • Izgatott várakozás a zsűri döntésére.
  • Ha a szakemberek ízlése egyezik a Tieddel / Tiétekkel az alkotás kiállítása a PIM palotasorának egyik termében. A kiállítás megnyitásának várható időpontja február eleje.

 

 

CsatolmányMéret
Fájl jelentkezesi_lap_dada_ballada.docx27.62 KB