Óvodások

Petőfi Sándor élete a tárgyak tükrében 

Hogyan moshattak Petőfi Sándor gyermekkorában? Mivel világíthattak? Hogyan beszélgethetett egymással egy szépséges hajadon és epekedő gavallérja a gardedámok árgus tekintetétől mit sem háborítva, mindössze egy legyező segítségével? Megannyi izgalmas kérdés, mely nem kevéssé érdekes válaszokat sejtet, és közel hozhatja a gyermekekhez Petőfi Sándor korának kultúráját, az író hétköznapi valóságát. 
A foglalkozás során a gyermekek kézbe vehetik, a számunkra olykor már igencsak rejtélyes funkcióval bíró, reformkort idéző tárgyakat, és segítségükkel kreatív feladatokat oldhatnak meg. 

Időtartam: 1 óra 

Ára: 400 Ft diákonként (belépőjegy ára) + 5000 Ft csoportonként (foglalkozás díja)

Kapcsolódó kiállítás/helyszín: „Ki vagyok én? Nem mondom meg...” – Petőfi választásai (PIM)

Készítsünk mesenyomdát!

János vitéz különkiadás

Hogy néznek ki az óriások, a francia király, no és a megbűvölő, szelídlelkű Iluska, hogy a gonosz mostohát már ne is emlegessük?

Hallgasd meg, hogyan lett Kukorica Jancsiból János vitéz, képzeld el a történet szereplőit és készíts saját nyomda mesét!

A foglalkozás során a diákok meghallgatják a János vitéz rövid történetét, majd saját fantáziájukra hagyatkozva megteremtik annak izgalmas figuráit és ki tudja, lehet hogy még Petőfi költeményét is újramesélik...

Időtartam: 1,5 óra

Ára: 500 Ft/fő

Kapcsolódó kiállítás/helyszín: Kiállítástól független (PIM)