Önkéntesség

Gyanúsan sokszor visz a lábad a Károlyi-palota, a Bajor Gizi Színészmúzeum,  vagy az óbudai Kassák Múzeum közelébe? Be-betévedsz akaratlanul is ezeknek a kiállítótereibe és rendezvényeire? Megismernéd egy múzeum mindennapjait? Azon gondolkodsz, hogyan lehetne az irodalmat, a színháztörténetet, vagy az avantgárd mozgalmakat másokkal is megszerettetni, vagy csak szívesen bíbelődsz szövegekkel, szeretnéd segíteni lelkes múzeumi szakemberek munkáját? Legyél az önkéntesünk!
 

Itt a helyed

Miben próbálhatod ki magad nálunk?

  • Tárlatvezetés magyar és idegen nyelven
  • Segítségnyújtás rendezvényeknél
  • Adminisztrációs, adatrögzítési feladatok
  • Különböző projektekben való részvétel
     

Aktuális felhívásaink

Fotós önkéntest keres a Múzeumpedagógiai osztály!
Várjuk a jelentkezésed, ha szívesen segítenél megörökíteni a számunkra fontos esményeket, foglalkozásokat, tárlatvezetéseket, előkészületeinket. 

 

Tárlatvezető önkéntest keres a Múzeumpedagógiai osztály!
„Hazánk üstökös-csellagja, Nagyrabecsült barátom! Nyisd meg a te méltóságos füleidet a hallásra és figyelj. Véghetetlen fontos és detto sürgetős ügyben írok tenéked, vagy Vachot Sándor szerint teneked. Rengeteg zűrzavar uralkodik Európában, melyet egyedül te hozhatsz tisztába." (Petőfi Sándor levele Arany Jánosnak, Pest, január 29. 1848.)

Múzeumpedagógia? Irodalom? Interaktivitás? Kompetenciafejlesztés? Tanulás és tanítás iskolán kívül?

Ha ezek mind érdekelnek, szívesen belelesnél egy múzeumpedagógus munkájába, sőt kipróbálnád magad a kiállításban tárlatvezetőként, hogy tapasztalatot szerezhess, bővíthesd meglévő ismereteidet és iskolán kívüli terepen is élj képességeiddel, akkor ez most mindenképp neked szól! Elsősorban olyan egyetemi hallgatók jelentkezését várjuk, akik pedagógiai, vagy múzeumelméleti ismereteiket szeretnék tapasztalati úton bővíteni. 

 

Önkénteseket keres a PIM Kézirattára!
Móricz Zsigmond levelezésének digitális kritikai kiadásának befejező munkálataihoz keresünk doktoranduszokat. A feladat filológiai érdeklődést, önállóságot és jártasságot igényel a szakirodalomban való keresésben, valamint pontosságot az adatgyűjtésben. Szeretettel látjuk továbbá azokat a humán informatikusokat, akik a digitális kiadás befejezését segítik. A PIM Móricz-műhelyének munkájában való közreműködő részvételt a kiadás során feltüntetjük.

 

Önkénteseket keres a PIM Adattára!
Az Adattár nyilvántartási feladata a múzeum összes gyűjteményének, a műtárgy-gyarapodás forrásdokumentumainak naprakész feldolgozása, vagyis itt található a közös múzeumi gyarapodási napló. Ez segít a kutatóknak egyben látni egy-egy teljes hagyaték összetartozó elemeinek származási adatait. Ide keresünk most olyan lelkes segítőket, akik szívesen részt vesznek digitalizálásban, sajtóanyagfeldolgozásban, vagy akár szkennelést is vállalnak.

 

Az OSZMI Bajor Gizi Színészmúzeum is várja a jelentkezőket!
Növénydús kert, izgalmas kulisszatitkok és kiállítások, különleges atmoszféra. Ilyen környezetbe keres olyan fiatalokat a Bajor Gizi Színészmúzeum, akik örömmel segítenének a múzeumpedagógus kollégáknak, miközben jó élményekkel, szakmai tapasztalattal gazdagodnak.

 

Amennyiben valamelyik feladatkör felkeltette érdeklődésed, akkor kérünk, hogy küldd el önéletrajzod és rövid motivációs leveled a sokid@pim.hu címre. A tárgymegjelölésben tüntesd fel, hogy önkéntes és az adott feladatkört is.

 

Kapcsolattartó:

Sóki Diána

+36 1 317 36 11

sokid@pim.hu