Önkéntesség

Gyanúsan sokat ólálkodsz a Károlyi-palota körül? Be-betévedsz akaratlanul is a Petőfi Irodalmi Múzeum kiállítótereibe és rendezvényeire? Megismernéd egy múzeum mindennapjait? Azon gondolkodsz, hogyan lehetne az irodalmat másokkal is megszerettetni, vagy csak szívesen bíbelődsz szövegekkel? Legyél az önkéntesünk!

Miben próbálhatod ki magad nálunk?

  • Tárlatvezetés magyar és idegen nyelven
  • Segítségnyújtás nagyrendezvényeknél
  • Adminisztrációs, adatrögzítési feladatok

Aktuális felhívásaink

Tárlatvezető önkéntest keres a Múzeumpedagógiai osztály!

„Hazánk üstökös-csellagja, Nagyrabecsült barátom! Nyisd meg a te méltóságos füleidet a hallásra és figyelj. Véghetetlen fontos és detto sürgetős ügyben írok tenéked, vagy Vachot Sándor szerint teneked. Rengeteg zűrzavar uralkodik Európában, melyet egyedül te hozhatsz tisztába." (Petőfi Sándor levele Arany Jánosnak, Pest, január 29. 1848.)

Múzeumpedagógia? Irodalom? Interaktivitás? Kompetenciafejlesztés? Tanulás és tanítás iskolán kívül?

Ha ezek mind érdekelnek, szívesen belelesnél egy múzeumpedagógus munkájába, sőt kipróbálnád magad a kiállításban tárlatvezetőként, hogy tapasztalatot szerezhess, bővíthesd meglévő ismereteidet és iskolán kívüli terepen is élj képességeiddel, akkor ez most mindenképp neked szól!

 

Önkénteseket keres a PIM Kézirattára!

Móricz Zsigmond levelezésének digitális kritikai kiadásának befejező munkálataihoz keresünk doktoranduszokat. A feladat filológiai érdeklődést, önállóságot és jártasságot igényel a szakirodalomban való keresésben, valamint pontosságot az adatgyűjtésben. Szeretettel látjuk továbbá azokat a humán informatikusokat, akik a digitális kiadás befejezését segítik. A PIM Móricz-műhelyének munkájában való közreműködő részvételt a kiadás során feltüntetjük.

 

Önkénteseket keres a PIM Adattára!

Az Adattár nyilvántartási feladata a múzeum összes gyűjteményének, a műtárgy-gyarapodás forrásdokumentumainak naprakész feldolgozása, vagyis itt található a közös múzeumi gyarapodási napló. Ez segít a kutatóknak egyben látni egy-egy teljes hagyaték összetartozó elemeinek származási adatait. Ide keresünk most olyan lelkes segítőket, akik szívesen részt vesznek digitalizálásban, sajtóanyagfeldolgozásban, vagy akár szkennelést is vállalnak.

 

Amennyiben valamelyik feladatkör felkeltette érdeklődésed, akkor kérünk, hogy küldd el önéletrajzod és rövid motivációs leveled a sokid@pim.hu címre. A tárgymegjelölésben tüntesd fel, hogy önkéntes és az adott feladatkört is.

 

Kapcsolattartó:

Sóki Diána

+36 1 317 36 11

sokid@pim.hu